Breitbart: Romania si Bulgaria se folosesc de criza imigrantilor pentru a intra in zona Schengen

Marti, 15 Septembrie 2015, ora 21:53
854 citiri

Bulgaria si Romania vor incerca sa profite de criza imigrantilor din Europa pentru a capata acces la zona de libera circulatie Schengen, scriu jurnalistii americani. Premierii ambelor tari au convenit asupra unei pozitii comune intr-o convorbire telefonica inainte de intalnirea ministrilor de Interne din UE de marti.

Premierul socialist roman, Victor Ponta, nu sprijina oficial cotele obligatorii de imigranti, insa a comentat favorabil cu privire la o abordare europeana comuna a acestei chestiuni, scrie, intr-un amplu comentariu, publicatia americana Breitbart.

Iohannis: Spatiul Schengen nu functioneaza de facto. Vom discuta in CSAT (Video)

Ponta leaga aceasta sustinere fata de o pozitie comuna de solidaritatea pe care celelalte state membre ar trebui sa o arate Romaniei si altor natiuni care sunt in prezent excluse din zona Schengen.

"Tocmai tarile care ne cer sa fim uniti in gestionarea refugiatilor sunt tarile care au continuat sa amane intrarea Romaniei in Schengen", a ...citeste mai departe despre "Breitbart: Romania si Bulgaria se folosesc de criza imigrantilor pentru a intra in zona Schengen" pe Ziare.com

#Romania aderare Schengen imigranti, #Romania criza imigranti Schengen , #Stiri Guvern