Borisov: Aderarea Bulgariei si Romaniei la Schengen, un semnal clar despre UE

Joi, 23 Iulie 2015, ora 22:10
1249 citiri

Aderarea Bulgariei si Romaniei la Schengen va fi un semnal clar despre UE in contextul luptei impotriva terorismului si al migratiei ilegale, a declarat joi, cu prilejul unei vizite la Sofia a Inaltului Reprezentant pentru afaceri externe si politica de securitate, Federica Mogherini, premierul bulgar Boiko Borisov.

Pe agenda intrevederii sefei diplomatiei UE cu premierul bulgar s-au aflat, printre altele, presiunea migrationista si situatia din Grecia, precizeaza serviciul de informatii al guvernului, relateaza BTA.

"Bulgaria este printre tarile cel mai grav afectate de presiunea migratiei si, in conditiile cresterii fluxului migrationist, noi dovedim ca pazim cu succes frontiera externa a UE", a declarat Borisov in cadrul intrevederii cu Mogherini.

Iohannis a cerut ajutorul sefului grupului PPE, pentru aderarea Romaniei la Schengen

Prim-ministrul bulgar a adaugat ca aderarea Bulgariei si Romaniei la spatiul Schengen va fi un semnal clar despre UE in contextul luptei ...citeste mai departe despre "Borisov: Aderarea Bulgariei si Romaniei la Schengen, un semnal clar despre UE" pe Ziare.com

#Romania aderare Schengen, #imigranti ilegali aderare Schengen, #Romania Bulgaria Schengen , #Stiri Guvern