Boc cere recuperarea a un milion de euro de la ANSIT

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 18:57
1054 citiri
Boc cere recuperarea a un milion de euro de la ANSIT

Premierul Emil Boc a cerut, astazi, in sedinta de Guvern, sa se recupereze de la persoanele vinovate prejudiciul financiar cauzat statului roman, prin cheltuirea neregulamentara, in perioada 2002-2005, a sumei de 1.091.250 de euro, la Autoritatea Nationala pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor (ANSIT).

Romania va fi obligata sa returneze Comisiei Europene suma de 1.091.250 de euro, ca urmare a neregulilor in cheltuirea acestei sume, la ANSIT, in perioada 2002-2005, a anuntat, in sedinta de Guvern, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, informeaza un comunicat al Guvernului.

"Exista un principiu de drept care spune ca oricine produce cuiva un prejudiciu trebuie sa-l repare. Mandatez Ministerul Educatiei, impreuna cu Ministerul de Justitie si Ministerul Finantelor sa identifice, pe temeiul actiunii in regres, in sarcina cui sta recuperarea acestui prejudiciu, pentru ca bugetul de stat urmeaza sa fie vitregit din cauza faptului ca unii functionari, in perioada 2002-2005, au savarsit acte in afara legii. (...)

De aceea, am sa solicit celor trei ministere implicate sa faca analiza necesara pentru recuperarea acestui prejudiciu, pe care Romania trebuie sa-l plateasca", a spus premierul Emil Boc.

Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu, a precizat ca "aceasta situatie a dus la condamnarea, in prima instanta, la pedepse cu inchisoarea, in data de 17.06.2011, a trei fosti angajati, un fost director economic si doi angajati ai Autoritatii Nationale pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor".

Tot in acest caz, din informatiile care au fost transmise Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, DNA efectueaza cercetari si in legatura cu activitatea fostului presedinte al ANSIT, Cristian Rizea, a mentionat ministrul Daniel Funeriu.

"In consecinta, noi am discutat cu Comisia Europeana despre esalonarea acestor plati, am incercat sa vedem cum putem sa amanam plata si am reusit sa o amanam cu o perioada scurta de timp.

Insa a venit vremea scadentei si va trebui, din pacate, sa rambursam aceasta suma catre Comisie din pricina acestor iregularitati pentru perioada 2002-2005. Practic, prin aceasta corespondenta cu Comisia Europeana, Romania este obligata la returnarea catre Comisia Europeana a sumei de 1.091.250 de euro", a concluzionat ministrul Daniel Funeriu.

#Boc recuperare prejudiciu ANSIT , #Stiri Guvern