Bloomberg: Raportul anticoruptie al UE primeste degetul mijlociu in Romania

Miercuri, 14 Noiembrie 2018, ora 17:44
948 citiri
Bloomberg: Raportul anticoruptie al UE primeste degetul mijlociu in Romania
Foto: Captura Digi24

Gestul obscen facut azi de Florin Iordache in Parlament a ajuns in presa straina, care noteaza ca "un politician roman a aratat degetul mijlociu Uniunii Europene".

Dupa raportul MCV publicat marti de Comisia Europeana, care critica dur Romania, vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, afirma ca guvernul va continua modificarile din domeniul Justitiei, scrie Bloomberg, care aminteste ca implicarea politicului in Justitie si campania de inlaturare a procurorilor sefi se afla in centrul criticilor aduse Romaniei.

Intr-un discurs sustinut miercuri in Parlament, Iordache a criticat dur UE si a incheiat prin ridicarea degetelor mijlocii de la ambele maini.

"Vom continua in ciuda opozitiei Comisiei Europene", a spus Iordache. Bloomberg aminteste ca el este autorul ordonantei care a declansat anul trecut cele mai mari proteste din Romania de dupa caderea comunismului.

"Vrem sa fim independenti, vrem sa luam deciziile conform Constitutiei noastre si nu in urma unor presiuni venite din alte parti", a continuat el.

Publicatia citata mai noteaza ca discursul vicepresedintelui Camerei Deputatilor a fost unul sfidator, in conditiile in care Romania a atras critici dure din partea UE si a SUA in urma incercarilor de a stopa lupta impotriva coruptiei.

Totodata, Bloomberg aminteste ca Iordache este un apropiat al lui Liviu Dragnea, liderul Partidului Social Democrat, care are doua condamnari penale si incearca sa beneficieze de legi care i-ar reduce pedepsele.

Iordache, gest obscen in Parlament in aplauzele colegilor

Miercuri, in cadrul dezbaterilor din Camera Deputatilor, PNL si USR au solicitat respingerea OUG 90 privind unele masuri pentru operationalizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, mai ales dupa ce, marti, Comisia Europeana a publicat cel mai dur raport MCV de la instituirea mecanismului, acum 11 ani.

Iordache insa a spus ca va merge mai departe, in ciuda opozitiei Comisiei Europene.

"Cred ca am gresit, trebuia sa facem o directie specializata care sa arate monstruozitatea sistemului. (...) Vom merge mai departe cu toata opozitia dvs. si cu toata Opozitia pe care Comisia Europeana si Parlamentul European s-a (sic!) pronuntat impotriva Romaniei. Este josnic din punctul dvs de vedre sa nu aparati Romania!

Romania in acest moment este sub presiune pentru ca vrem sa fim independenti. Crem o tara independenta, sa ne conducem noi, ca Parlamentul sa fie cel care ia deciziii", a spus Florin Iordache ...citeste mai departe despre "Bloomberg: Raportul anticoruptie al UE primeste degetul mijlociu in Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Florin Iordache deget mijlociu, #Florin Iordache raport MCV , #Stiri Guvern