Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Biroul de pasapoarte din mall, cadou de la turci. Ce se ascunde in spatele generozitatii aratate Guvernului Tudose?

Biroul de pasapoarte din mall, cadou de la turci. Ce se ascunde in spatele generozitatii aratate Guvernului Tudose?
Investitorul privat turc care detine Plaza Romania din Bucuresti scuteste Guvernul de plata unor milioane de euro in mod inexplicabil si aparent fara sa primeasca nimic in schimb, oferindu-se sa gazduiasca gratis biroul de eliberari pasapoarte deschis recent in prezenta premierului Tudose.

"Masura nu are nicio logica economica si pune Romania intr-o pozitie vulnerabila", scrie
Romania Libera, care a incercat sa afle ce se ascunde in spatele acestei generozitati suspecte cu totul neobisnuita pentru uzantele diplomatice.

Noul sediu a fost deschis in 21 august de premierul Mihai Tudose si de Adrian Petcu, prefectul Municipiului Bucuresti (Foto).

Conform sursei citate, pentru cei aproape 1.300 de metri patrat in care a fost infiintat Serviciul Public Comunitar Pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Bucuresti, Ministerul de Interne ar fi trebuit sa scoata din buzunar lunar o chirie de circa 117.000 de euro, in conditiile in care metrul patrat costa circa 90 de euro. Insa ministerului nu i se cere niciun leu.

Mai mult, inca 100.000 de euro a costat amenajarea spatiului, care are 23 de ghisee dotate cu computere, aparate foto si imprimante, scriu jurnalistii de la publicatia citata.

Proiectul a fost realizat "cu sprijinul Guvernului Republicii Turcia, Agentia de Cooperare si Coordonare Turca, TIKA", dupa cum scrie pe panourile din interiorul serviciului nou infiintat (foto), informatia aparand si in ziarul de limba turca Hayat.

Citeste si: Aglomeratia de la Pasapoarte s-a mutat din Pipera la mall, la racoare si cafea. Tudose: In sfarsit sunt conditii civilizate.

Jurnalistii de la RL scriu ca TIKA este o agentie guvernamentala turca de influenta a regimului Erdogan, devenita un "intermediar al implementarii politicii externe turcesti".

Ce explicatii da Ministerul de Interne

Romania Libera a adresat mai multe intrebari Ministerului de Intrne, incercand sa limpezeasca situatia.

Printre explicatiile oferite, ministerul recunoaste ca "Nu exista costuri pentru chirie, doar costuri pentru intretinerea spatiului. Suprafata spatiului pe care este organizata activitatea Serviciului de Pasapoarte este de 1.250 mp, la care se adauga, la nivelul (-1), 16 mp pentru ghiseul pentru plata taxelor".

"Agentia TIKA a sustinut proiectul prin amenajarea spatiului, nu este parte in contract. Spatiul este alocat serviciului in baza unui Contract de comodat, incheiat cu respectarea prevederilor legale, intre Institutia Prefectului Municipiulu ...citeste mai departe despre "Biroul de pasapoarte din mall, cadou de la turci. Ce se ascunde in spatele generozitatii aratate Guvernului Tudose?" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1319 ori
Citeste mai multe despreServiciu pasapoarte mall Tudose