Birchall continua razboiul cu Ciolos, pe care-l acuza de "exercitiu de imagine cu iz electoral"

Sambata, 29 Aprilie 2017, ora 20:35
691 citiri
Birchall continua razboiul cu Ciolos, pe care-l acuza de "exercitiu de imagine cu iz electoral"
Foto: Facebook/Ana Birchall

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, le raspunde, sambata, fostului premier Dacian Ciolos si fostului sef al Cancelariei prim-ministrului Dragos Tudorache.

Cei doi au sustinut ca oficialul MAE incearca, "prin declaratii publice neadevarate" despre fostul Guvern, sa ascunda "propriile intarzieri si inactiuni" in pregatirea presedintiei Romaniei la Consiliul UE.

Asa ca Ana Birchall vine cu lamuriri si face noi acuzatii.

"In primele patru luni ale acestui an am accelerat, prin masuri concrete si aplicate, procesul de pregatire pentru presedintia romana la Consiliul UE, pentru ca eu cred ca acest proiect de tara este prea important si integrator, la toate nivelurile societatii, prin factorii de decizie implicati, pentru a-l transforma intr-un razboi al orgoliilor neconsumate.

Tocmai pentru ca este un proiect al tuturor romanilor, acestia au dreptul la o corecta informare, fara ca aceasta sa insemne ca as fugi de raspundere sau ca vreau sa gasesc vinovati.

Am constatat niste sincope la nivelul pregatirii acestui eveniment important pentru tara noastra si am decis ca este dreptul romanilor sa le cunoasca. Adoptarea de catre guvernarea anterioara a unui memorandum in 30 decembrie 2016, cu niste linii absolut teoretice, fara corespondent practic si analiza anterioara concludenta, precum si organizarea unui eveniment doar ca exercitiu de imagine cu iz electoral si cu dedicatie precisa nu inseamna pasi reali in pregatirea celui mai important moment post-aderare al Romaniei: presedintia Consiliului Uniunii Europene", afirma Birchall intr-o postare pe Facebook.

Ea aminteste ca Guvernul Grindeanu a adoptat, la propunerea echipei pe care o coordoneaza in Ministerul Afacerilor Externe, Memorandumul privind accelerarea procesului de pregatire a PRES RO 2019, prin care a fost aprobata infiintarea Consiliului National de Pregatire si Exercitare a Presedintiei Romaniei la Consiliul UE, precum si adoptarea Planului de actiune. Consiliul va exercita un rol de indrumare strategica prin stabilirea liniilor directoare si a prioritatilor de actiune pentru pregatirea si exercitarea Presedintiei Romaniei la Consiliul UE.

Totodata, la nivelul portofoliului ministrului delegat pentru Afaceri Europene, spune Birchall, a fost infiintata Unitatea pentru Pregatirea Presedintiei Romaniei la Consiliul UE (UPP) care are trei structuri componente: Directia Planificare si Coordonare Negocieri (DPCN), Directia Logistica si Protocol (DLP) si Biroul Comuni ...citeste mai departe despre "Birchall continua razboiul cu Ciolos, pe care-l acuza de "exercitiu de imagine cu iz electoral"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Birchall Romania presedintie Consiliu UE, #Romania presedintie Consiliu UE , #Stiri Guvern