Basescu: Republica Moldova nu va fi membra UE niciodata sau nu in urmatorii 20-30 de ani

Sambata, 10 Septembrie 2016, ora 14:04
2473 citiri
Basescu: Republica Moldova nu va fi membra UE niciodata sau nu in urmatorii 20-30 de ani
Foto: Facebook/Traian Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca Republica Moldova nu va deveni membra a UE in urmatorii 20-30 de ani sau poate chiar niciodata, din cauza opozitiei Rusiei la extinderea Uniunii in vecinatatea sa estica.

"Republica Moldova nu va fi membra a Uniunii Europene niciodata sau nu in urmatorii 20-30 de ani. Tentativa de a extinde prin acordul de asociere Uniunea Europeana in Ucraina si Republica Moldova a avut reactie imediata din partea Rusiei: anexarea Crimeii si ocuparea estului Ucrainei", a declarat Basescu, sambata, la scoala de vara a tineretului PMP care se desfasoara la Neptun.

Fostul sef al statului a spus ca nu sunt multi politicieni romani sau moldoveni care sa aiba curaj sa recunoasca faptul ca opozitia Rusiei poate bloca drumul european al Moldovei.

Traian Basescu a apreciat ca decretul de aderare a Transnistriei la Federatia Rusa reprezinta tot o reactie ...citeste mai departe despre "Basescu: Republica Moldova nu va fi membra UE niciodata sau nu in urmatorii 20-30 de ani" pe Ziare.com

#Basescu Moldova niciodata UE , #Stiri Guvern