Basescu, despre sesizarea UDMR la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii: Sa incep sa plang?

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 13:32
1421 citiri
Basescu, despre sesizarea UDMR la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii: Sa incep sa plang?
Foto: Facebook/Traian Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat miercuri, despre sesizarea depusa de UDMR la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii impotriva sa, ca postarea de pe Facebook, care a reprezentat si motivul sesizarii, este "foarte in acord cu istoria".

"Si eu trebuie sa incep sa plang sau ce sa fac?", a spus Traian Basescu, in momentul in care a fost solicitat sa comenteze faptul ca UDMR a sesizat CNCD in privinta declaratiilor sale.

Fostul presedinte a spus ca afirmatiile din postarea sa sunt in acord cu istoria si ca se bucura ca dupa ce a facut acele precizari, parlamentul a fost "in alerta".

"Postarea mea de ieri este una care e foarte in acord cu istoria si ma bucur ca la o ora de la postare, tot parlamentul era in alerta", a spus Basescu.

UDMR anunta ca a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si Consiliul National al Audiovizualului cu privire la declaratia facuta de Traian Basescu si manifestarile discriminatorii din mass-media.

Schimbul de replici a inceput dupa ce, sambata, presedintele PMP, Traian Basescu, le-a transmis liderilor UDMR ca ar fi potrivit sa nu intervina in lupta interna din PSD.

In replica, presedintele UDMR Kelemen Hunor a precizat ca liderul PMP este un "om iresponsabil", ca a "cersit" de doua ori voturile maghiarilor si ale secuilor si ca a "distrus" timp de 10 ani Romania.

Traian Basescu a revenit cu declaratii si a spus, in replica, ca i-a "batut de i-a snopit, in ungurime, pe Adrian Nastase si pe Mircea Geoana", insa nu cu ajutorul UDMR, despre care a afirmat ca incearca cu tenacitate sa maghiarizeze Ardealul.

Traian Basescu a sustinut ca nu a "cersit" voturile ungurilor, reamintind ca in 2004 UDMR l-a sustinut pe Adrian Nastase, iar in 2008 pe Mircea Geoana.

#Traian Basescu UDMR discriminare , #Stiri Guvern