Basescu, despre procesul cu Firea: S-a exercitat presiune publica asupra procurorului general

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 07:17
742 citiri
Basescu, despre procesul cu Firea: S-a exercitat presiune publica asupra procurorului general
Foto: Facebook/Traian Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat joi seara ca informatiile din dosarul ce vizeaza infractiunea de amenintare la adresa Gabrielei Firea au fost facute publice de catre procurorii de caz pentru a crea "presiune mediatica" si a "forta mana" procurorului general sa nu se mai uite pe rechizitoriu.

"Rechizitoriul nu a ajuns la instanta. (...) Procurorul general nu a spus nevinovat. (...) Acest om a spus: e in regula, ramane inculpat, dar vedeti ca rechizitoriul vostru are probleme mari de incalcare a normelor internationale. (...) Si mai spune un lucru sever - aveti probleme de profesionalism. Eu ii sfatuiesc sa citeasca aceasta ordonanta pentru ca e o lectie data de procurorul general. Aceste abordari trebuie sa devina scoala in parchetele din Romania.

Tot asa de riguroasa era si Kovesi cand am numit-o procuror general si pe urma s-a adaptat sistemului coclit. (...) Informatiile au fost date pe surse pentru a exercita presiune publica pe procurorul general. (...) E jenant ...citeste mai departe despre "Basescu, despre procesul cu Firea: S-a exercitat presiune publica asupra procurorului general" pe Ziare.com

#Traian Basescu proces Gabriela Firea, #Traian Basescu judecata Gabriela Firea , #Stiri Guvern