Basescu: Deficitul de 3% si datoria de 60%, ratificate

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 19:19
1111 citiri
Basescu: Deficitul de 3% si datoria de 60%, ratificate

Presedintele Romaniei sustine ca deficitul de structural de 0,5% si datoria publica de maxim 60% din PIB, precum si obligatia de a avea excedente bugetare sunt acorduri ale Uniunii Europene pe care Romania le-a ratificat.

"Modul in care o parte din politicienii romani arata socul pe care il au atunci cand se vorbeste despre acordul de la Maastrict. E parte a Uniunii Europene, Romania l-a ratificat. Regulile au vechime din 1992, singurul lucru pe care il aduce acordul interguvernamental e crearea de mecanisme ca statele sa fie obligate sa le respecte", a spus seful statului, in cadrul unei conferinte organizate la Palatul Cotroceni.

Presedintele Romaniei a adaugat ca "problema zero a fost sa obtin un acord si o garantie ca Romania va adopta in parametrii stabiliti de Consiliul european, acordul de uniune fiscala".

Seful statului a mai precizat ca "nu am ezitat sa angajez Romania pe drumul responsabilitatii bugetare". De asemenea, presedintele Romaniei a mentionat ca nu are nimic impotriva unui guvern de tehnocrati.

"Nu am nimic impotriva sa discute partidele de un guvern de tehnocrati - problema e cat de util e, cum ar putea fi instalat. Toate temele colaterale trebuie eliminate pentru a sustine acest target", a conchis Basescu.

#Ttraian Basescu declaratii, #Basescu acord fiscal , #Stiri Guvern