Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bani mai multi pentru chiriile demnitarilor: Vor primi pana la 1.000 de euro pe luna

Bani mai multi pentru chiriile demnitarilor: Vor primi pana la 1.000 de euro pe luna
Ministrii care nu detin proprietati in Bucuresti vor beneficia, pe durata mandatului, de decontarea cheltuielilor de cazare in limita unui plafon maxim anual de 55.000 lei (aproximativ 1.000 euro/luna), printre beneficiari aflandu-se ministrii Lia Olguta Vasilescu, Sevil Shhaideh si Carmen Dan.

Prevederile apar intr-un proiect de hotarare de guvern referitor la imobilele cu destinatia de locuinta de serviciu din fondul locativ aflat in administrarea RA-APPS, aflat pe masa la sedinta de guvern de joi.

De asemenea, secretarii de stat si persoanele care ocupa functii asimilate celei de secretar de stat, care nu detin in proprietate exclusiva ori in coproprietate imobile cu destinatia de locuinte in municipiul Bucuresti, beneficiaza, pe o perioada de 3 luni de la data numirii in functie, in limita unui plafon maxim de 9.000 lei, de decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosinta imobilelor cu destinatia de locuinta de serviciu din fondul locativ aflat in administrarea RA-APPS.

La articolul 2 este prevazut faptul ca persoanele care ocupa functii de viceprim-ministru, ministru de stat, ministru, ministru delegat, precum si functii asimilate celei de ministru, care nu detin in proprietate exclusiva ori in coproprietate imobile cu destinatia de locuinte in municipiul Bucuresti, beneficiaza, in limita unui plafon maxim anual de 55.000 lei, de decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosinta imobilelor cu destinatia de locuinta, aflate in proprietatea privata a statului si in administrarea RA-APPS si propuse in vederea vanzarii.

Majoritatea ministrilor nu detin, conform declaratiilor de avere, locuinse in Bucuresti sau in imprejurimi, astfel ca de prevederile acestei Hotarari de Guvern ar putea sa beneficieze ministrii Lia Olguta Vasilescu, Florian Bodog, Carmen Dan, Gabriel Les, Sevil Shhaideh, Mihai Tudose, Toma Petcu, Adriana Petcu, Augustin Jianu, Marius Dunca, Mircea Dobre si Gratiela Gavrilescu.

Proiectul de HG mai prevede ca si alte persoane, prevazute la art. 14 indice 8 alin. (1) si (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 101/2011, care nu detin in proprietate exclusiva ori in coproprietate imobile cu destinatia de locuinta in municipiul Bucuresti, beneficiaza, pe durata mandatului sau a raportului de serviciu, in limita unui plafon maxim anual de 40.000 lei, de decontarea cheltuielilor de cazare la RA-APPS.

Este vorba despre magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, membrii Curtii Constitutionale, presedintii si vicep ...citeste mai departe despre "Bani mai multi pentru chiriile demnitarilor: Vor primi pana la 1.000 de euro pe luna" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1023 ori
Citeste mai multe despredecontare chirie ministri RAAPPS