Balciul din PSD nu face bine Romaniei in extern. Catalin Ivan: Orgolii personale marunte ii orbesc pe anumiti lideri

Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 11:20
856 citiri
Balciul din PSD nu face bine Romaniei in extern. Catalin Ivan: Orgolii personale marunte ii orbesc pe anumiti lideri
Foto: Arhiva Ziare.com

Schimbarea Guvernului Grindeanu nu s-ar justifica, iar presiunea pe care Liviu Dragnea si oameni sai fideli o pun asupra Executivului are consecinte foarte grave pentru Romania, potrivit lui eurodeputatului Catalin Ivan (grup S&D, din care face parte PSD).

In opinia sa, conteaza mai putin cate stiuci prind Dragnea si Grindeanu, important e sa fie respectat programul de guvernare.

S-ar impune schimbarea Guvernului Grindeanu?

"In nici un caz! In primul rand, eu nu cred ca astazi Comitetul Executiv va decide schimbarea lui Sorin Grindeanu, indiferent de evaluarile care au fost facute si care vor fi prezentate Comitetului Executiv, pentru ca nu exista nici un argument rational, care sa tina de bunul mers al acestei tari, de increderea celor care ne-au votat in decembrie, care sa justifice schimbarea lui Sorin Grindeanu.

Nu a facut greseli fundamentale, lucrurile merg intr-o directie buna, cat se mai poate merge intr-o directie buna, dupa momentul Ordonantei 13. Nu sunt argumente pe care Liviu Dragnea sau oricare altcineva din conducerea partidului sa le prezinte in Comitetul Executiv si sa convinga colegii", a spus Catalin Ivan la RFI Romania.

Deputatul european crede ca "presiunea pe care Liviu Dragnea si altii din jurul sau, cativa lideri fideli lui Liviu Dragnea, presiunea pe care acestia o pun asupra Guvernului are consecinte foarte, foarte grave nu pentru Guvernul in sine, dar pentru performanta acestui Guvern si pentru Romania.

Semnalele pe care PSD le da in acest moment in plan extern sunt negative. Partenerii nostri externi, cei care ar dori sa investeasca in Romania, cei care ar dori sa imprumute Romania (...) primesc semnale ca acest Guvern nu are nici sustinere, ca nici nu este un Guvern stabil si exista o anumita lipsa de predictibilitate".

Citeste si alte articole despre criza din PSD:

Dragnea planuieste sa-si dea jos propriul Guvern, dar Grindeanu n-ar vrea sa plece. Ce variante de premier are PSDPonta, atac la Dragnea si Firea: Nu credeam sa mai traim situatia in care conducerea unui partid isi saboteaza propriul GuvernDoar 3 ministri ar fi trecut evaluarea lui Dragnea, din care doua femeiSorin Grindeanu a mers in Parlament sa discute cu Dragnea

In opinia lui Catalin Ivan, "orgoliile personale, interesele personale ale unor lideri, dovezile de loialitate pe care le asteapta Liviu Dragnea de la ministri, de la prim-ministru sunt mai importante decat programul de guvernare sau mai important este sa se intample ceea ce am pro ...citeste mai departe despre "Balciul din PSD nu face bine Romaniei in extern. Catalin Ivan: Orgolii personale marunte ii orbesc pe anumiti lideri" pe Ziare.com

#Dragnea schimba Grindeanu , #Stiri Guvern