Bunurile "exotice" detinute de ministri. Barna si-a cumparat tablou de 8.500 de euro, Nasui are apartament in Paris, iar Turcan are bijuterii de 12.000 de euro

Vineri, 26 Martie 2021, ora 23:20
736 citiri
Bunurile "exotice" detinute de ministri. Barna si-a cumparat tablou de 8.500 de euro, Nasui are apartament in Paris, iar Turcan are bijuterii de 12.000 de euro
Declaratiile de avere ale ministrilor din guvernul Citu FOTO Arhiva Guvernul Romaniei

Ministrii noului guvern condus de Florin Citu sunt fie mai avuti, fie mai putin avuti, dar cert este ca fiecare se remarca printr-un bun detinut. Lista include o proprietate la Paris sau la Budapesta, o masina de ultima generatie, obiecte de arta, bijuterii in valoare de zeci de mii de euro sau conturi foarte grase in banca.

Ziare.com va propune o trecere in revista a bunurilor exotice detinute de ministrii din guvernul Citu.

Dan Barna

Dan Barna este viceprim-ministru si presedintele partidului USR. Potrivit declaratiei de avere, si-a cumparat un tablou in valoare de 8.500 de euro in 2020. Este vorba despre un "tablou floral cu personaj feminin", al pictorului Gheorghe Fikl, dupa cum noteaza politicianul.

Barna mai detine trei proprietati, un apartament in Bucuresti si doua in Sibiu si declara venituri anuale de aproximativ 162.550 de lei din indemnizatia de parlamentar, de viceprim-ministru si din chirii.

Kelemen Hunor

Kelemen Hunor este viceprim-ministrul Romaniei si liderul partidului UDMR. Detine tablouri in valoare de 6.000 de euro, obtinute in intervalul 2006-2010, are trei terenuri in Cluj Napoca si doua in Harghita si doua case in Cluj si una in Harghita.

Are venituri anuale de circa 257.547 de lei, fiind vorba despre indemnizatia de deputat si de salariul de la UDMR.

Lucian Bode

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, conduce un Mercedes Benz fabricat in 2016, obtinut prin cumparare. Veniturile sale anuale sunt de circa 170.957 de lei ca ministru al Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor si ca ministru al Afacerilor Interne (fiind vorba despre anul fiscal 2020, an in care a fost la sefia a doua ministere consecutiv).

Claudiu Nasui

Claudiu Nasui este ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului. Are un apartament in Paris, Franta, cumparat in 2007. In plus, conduce un Mercedes fabricat in 2016. Are in banca 18.601 lei, 46.285 de euro si 9.584 de dolari.

Virgil Popescu

Virgil Popescu, ministrul Energiei, se remarca prin terenurile si casele pe care le detine. Mai exact, are nu mai putin de 16 terenuri agricole, forestiere si intravilane in Mehedinti, dar si doua case si un apartament in Mehedinti si un apartament in Bucuresti.

Raluca Turcan

Raluca Turcan, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, are o colectie impresionanta de bijuterii, care valoreaza 12.000 de euro. Turcan nu mentioneaza intervalul in care le-a dobandit, completand cu "in timp".

Bogdan Gheorghiu

Bogdan Gheor ...citeste mai departe despre "Bunurile "exotice" detinute de ministri. Barna si-a cumparat tablou de 8.500 de euro, Nasui are apartament in Paris, iar Turcan are bijuterii de 12.000 de euro" pe Ziare.com

#Florin Citu, #guvern, #ministrii, #declaratii de avere, #Claudiu Nasui, #lucian bode, #Raluca Turcan , #Stiri Guvern