Ar fi putut Opozitia face mai mult in 2013? - Interviu cu Mircea Kivu

Vineri, 27 Decembrie 2013, ora 18:27
1126 citiri
Ar fi putut Opozitia face mai mult in 2013? - Interviu cu Mircea Kivu
Foto: Arhiva

USL a detinut in 2013 o majoritate de 70% in Parlament, dar a guvernat prin Ordonante de Urgenta. Mai mult, masurile controversate luate pe final de an de catre USL au alarmat comunitatea internationala.

In tot acest timp, PDL, principalul partid de opozitie, a fost ocupat cu alegerile interne pentru desemnarea candidatului la prezidentiale, PP-DD a dezertat la PSD, UDMR a asteptat sa fie invitat la guvernare, iar Forta Civica, Noua Republica si Miscarea Populara s-au atacat reciproc. Din aceste cauze, abuzurile USL n-au intampinat rezistenta decat din partea presedintelui si a societatii civile.

Intr-un scurt interviu acordat Ziare.com sociologul Mircea Kivu puncteaza cateva aspecte legate de activitatea Opozitiei in 2013, pornind de la intrebarea "Ce ar fi putut face in acest an ca sa creasca in sondaje si n-a facut?".

Cum apreciati evolutia PDL in acest an, sub conducerea lui Vasile Blaga? A scazut sau a crescut in sondaje? Se putea obtine mai mult?

Daca e sa ne luam ...citeste mai departe despre "Ar fi putut Opozitia face mai mult in 2013? - Interviu cu Mircea Kivu" pe Ziare.com

#Mircea Kivu Opozitie 2013, #Blaga Opozitie 2013, #Basescu Opozitie USL , #Stiri Guvern