Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Apararea, Internele, SPP si SRI au ramas fara carburanti. Guvernul apeleaza la rezervele de stat

Apararea, Internele, SPP si SRI au ramas fara carburanti. Guvernul apeleaza la rezervele de stat


Ministerul Apararii si cel de Interne, Serviciul de Protectie si Paza (SPP) si Serviciul Roman de Informatii (SRI) au ramas fara carburanti pentru vehiculele cu care deruleaza operatiuni NATO, respectiv asigura protectia demnitarilor, astfel ca Guvernul este obligat sa apeleze la rezervele de stat.

Pentru a face posibila folosirea in continuare a vehiculelor de catre aceste institutii, Guvernul a decis sa scoata din rezervele de stat, in regim de urgenta, zeci de tone de motorina, benzina si, nu si pentru SPP, petrol pentru turboreactoare.

Guvernul isi explica decizia de a apela la rezervele de stat prin faptul ca in bugetul de stat nu sunt suficienti bani pentru a acoperi integral cheltuielile pentru furnizarea de carburanti si justifica urgenta prin faptul ca, daca nu sunt asigurati rapid carburantii necesari, functionarea acestor institutii din domeniul apararii si securitatii nationale va fi "grav perturbata", avand in vedere lipsa acuta a carburantilor strict necesari.

Executivul exemplifica inclusiv situatiile la care se poate ajunge, si anume imposibilitatea desfasurarii misiunilor de asigurare a protectiei oficialilor romani si straini, blocarea misiunilor antiteroriste si a transportului corespondentei secrete si oficiale pe intreg teritoriul tarii, precum si amanarea, replanificarea sau chiar "anularea" unor angajamente asumate ca parte din contributia nationala la apararea colectiva in sistemele de alianta militara ori de politie aeriana.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1611 ori