Apa rece peste euforie. Dragnea nu se lasa

Marti, 13 Iunie 2017, ora 07:53
981 citiri
Apa rece peste euforie. Dragnea nu se lasa

Cred ca euforia rezultatelor intalnirii lui Klaus Iohannis cu Donald Trump ar trebui sa se cam risipeasca, chiar daca ele sunt cu adevarat spectaculoase pe toate planurile si superlativele cu care au fost caracterizate nu mi se par deloc exagerate.

Da, este o vizita istorica pentru Romania, care devine in mod evident un pol de putere regionala din punctul de vedere al SUA.

Este, din punctul de vedere al partii americane, o evolutie pragmatica in actualul context regional si european mai larg, decisa de un presedinte american care este suficient de vulnerabilizat incat sa devina ceva mai previzibil si rational din punct de vedere politic.

De ce SUA au nevoie de stat de drept, de anticoruptie, de stabilitate politica intr-o tara de care se vor lega interesele sale strategice si militare tot mai mari, nu cred ca este vreun mare mister.

Si, de aceea, sunt convinsa ca toti infractorii si trompetele lor agresive de pe ecrane, care in ziua victoriei lui Donald Trump strigau in cor "hai liberare!", au luat, pe romaneste, o mare teapa. Dar una mare de tot.

Dar asta nu inseamna ca problemele s-au terminat, ca statul de drept din Romania este salvat, ca asaltul impotriva Justitiei a incetat si anticoruptia va merge mai departe fara obstacole legislative.

Dimpotriva! Cred ca suntem intr-un moment extrem de periculos, pentru ca Liviu Dragnea nu are nimic mai pretios de pierdut decat libertatea, iar PSD arata acum mai degraba ca o ceata de pirati cu cutitele in dinti pregatiti sa hacuiasca tot ce sta in calea capturarii prazii.

Atat de mare este disperarea incat cel care ar urma sa fie hacuit politic este insusi premierul Grindeanu. Si daca vreti sa intelegeti motivul real, va recomand declaratia premierului potrivit careia pragul pentru abuzul in serviciu va fi stabilita numai in urma unei largi consultari si in niciun caz prin OUG.

Stiti ce inseamna asta? Ca pragul nu are cum sa apara mai devreme de aceasta toamna si, pana atunci, Liviu Dragnea ar putea fi condamnat din nou, in dosarul "Bombonica". Nu definitiv desigur. Pana la usa puscariei mai e vreme, dar ultimul lucru de care are nevoie este inca o confirmare a faptului ca a abuzat de banii publici.

Pentru ca Sorin Grindeanu nu raspunde la comenzi in privinta Justitiei, un lucru de inteles dupa trauma teribila din iarna, Liviu Dragnea este gata sa faca ceva de negandit intr-o minima logica politica: sa darame Guvernul propriului partid, cu riscul de a ajunge la o criza politica pe care, ...citeste mai departe despre "Apa rece peste euforie. Dragnea nu se lasa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea prag abuz serviciu, #Iohannis Trump coruptie , #Stiri Guvern