Anul 2015: Pentru lumea libera, Razboiul Rece s-a incheiat, pentru Putin, nu

Luni, 28 Decembrie 2015, ora 08:45
1134 citiri
Anul 2015: Pentru lumea libera, Razboiul Rece s-a incheiat, pentru Putin, nu

Valurile de imigranti din Orientul Mijlociu, criza zonei euro, atentatele teroriste si agresiunea Federatiei Ruse sunt principalii factori care au declansat anul acesta noi provocari majore pe scena internationala.

Pentru Romania, anul 2015 a adus si alte provocari.

Prin criza refugiatilor, Uniunea Europeana (UE) este pusa in fata uneia dintre cele mai mari provocari din ultimii 50 de ani, poate o provocare mai dificila decat a fost criza economica si cea a zonei euro.

Criza zonei euro a fost una gestionabila prin masuri economice si prin solidaritate intre statele membre ale Uniunii Europene. Orice stat aflat in dificultate a fost ajutat, inclusiv Grecia, in pofida unui guvern iresponsabil care a dus tara pe marginea prapastiei.

Criza refugiatilor este, insa, fundamental diferita pentru ca nu poate fi rezolvata doar prin mijloace financiare si nu doar din interiorul Uniunii prin simplul fapt ca este generata din exterior.

Conflictele militare, lipsa accesului la hrana, ...citeste mai departe despre "Anul 2015: Pentru lumea libera, Razboiul Rece s-a incheiat, pentru Putin, nu" pe Ziare.com

#criza imigrantilor 2015, #criza refugiatilor Uniunea Europeana, #Rusia Vladimir Putin 2015, #imigranti Romania, #guvern Dacian Ciolos , #Stiri Guvern