Ancheta sau vendeta, marca PSD?

Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 21:21
855 citiri
Ancheta sau vendeta, marca PSD?

Ca si cum asta ar fi prioritatea de care depinde viata noastra si pentru care ne arde noua buza, iata ca Parlamentul infiinteaza pe neasteptate "Comisia de ancheta a alegerilor prezidentiale din anul 2009", ceva care miroase de la o posta a rafuiala intre actualii potentati ai zilei si castigatorul prezidentialelor de atunci, inclusiv sustinatorii lui.

In opinia mea, mirosul de vendeta devine si mai dezagreabil, cand aflam ca insusi Liviu Dragnea ia in calcul varianta sa conduca personal lucrarile acestei comisii, cu un argument de rasul curcilor: "e dorinta mea de cand eram mic".

Mintea nu m-a ajutat sa inteleg ce a vrut sa spuna. Era cumva copil mic in 2009? A prevazut respectivele prezidentiale cu cateva decenii in urma, cand frecventa gradinita? Sau poate i se intampla sa vorbeasca gura fara el?

Aceasta din urma alternativa mi se pare cea mai probabila, daca imi amintesc ca domnul Dragnea a fost judecat de instantele competente ale statului roman pentru referendumul din 2012 alegandu-se cu o condamnare initiala de 1 an cu suspendare, majorata dupa recurs la 2 ani, tot cu suspendare. La asa ceva, eu mi-as baga capul in nisip si as tace chitic cand mai e vorba de orice scrutin.

Dar cel condamnat, in loc sa zica merci pentru suspendarea cu care a fost catadicsit, vrea sa se declare sef peste comisia pusa sa ancheteze scrutinul prezidential. Va rog sa-mi fie iertati termenii, dar ma intreb daca e la mijloc inconstienta sau doar tupeu?

In opinia mea si - regret ca trebuie s-o spun - spre rusinea Parlamentului, actualul presedintele al Camerei Deputatilor este incompatibil sa conduca sau macar sa fie membru intr-o comisie care ancheteaza evenimente legate de vreun scrutin.

Dar simtul de vendeta nu-i da pace presedintelui Camerei Deputatilor, arde in el dorinta de razbunare, de a le da peste nas celor care l-au judecat, de a le plati o polita celor care l-au condamanat si de a-i pune la punct in noua sa calitate, cu care se faleste.

Cazul imi aminteste de cel al domnului Gigi Becali, un fost deputat cu care domnul Dragnea are multe asemanari, dupa parerea mea. Becali ardea de dorinta sa "cercetaze" instantele care la acea data il cercetau pe el, iar ulterior l-au si judecat, asezandu-l dupa gratii. Asa se face ca a ajuns chiar in comisia juridica.

Asemenea gandire nu stia sa iasa din tiparul pro domo si simt ca n-am evoluat prea mult, daca tot pro domo ne pregatim cu investigatiile privind alegerile prezidentiale din 2009. Altfel de ce ...citeste mai departe despre "Ancheta sau vendeta, marca PSD?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Comisia ancheta alegeri prezidentiale 2009, #Liviu Dragnea ancheta alegeri 2009 , #Stiri Guvern