Ana Blandiana: Ceea ce se intampla in Parlament e o nerusinare fara limita. Moartea regelui, folosita drept cortina

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 11:07
841 citiri
Ana Blandiana: Ceea ce se intampla in Parlament e o nerusinare fara limita. Moartea regelui, folosita drept cortina
Foto: Facebook / Ana Blandiana

Poeta Ana Blandiana deplange faptul ca Parlamentul se foloseste de funeraliile regelui Mihai pentru "a distruge statul de drept".

"Ma refer la ceea ce se petrece in Parlament. Este evident ca tot acest extraordinar protocol al mortii este transformat intr-o cortina, care trebuie sa ne distraga atentia de la faptul ca in aceste momente se distruge statul de drept din Romania, atat cat exista pana acum", a declarat Ana Blandiana la RFI Romania.

Aceasta nu se fereste sa spuna ca este o "nerusinare" ce se intampla in Parlament in aceste zile.

"In general, sunt un om care nu foloseste cuvinte tari si nici nu cunosc multe dintre ele, dar nu cunosc alt cuvant care sa exprime ceea ce se intampla acolo decat nerusinarea. O nerusinare fara limita, prin minciuna pe care o contine, prin felul in care in fiecare moment se explica, cu aerul ca se spun adevaruri, niste minciuni sfruntate.

Se vorbeste de faptul ca vor sa depolitizeze justitia, cand in mod evident o transforma intr-o servitoare a politicii. Iar faptul ca nimic nu conteaza, ca de la calcarea tuturor regulilor de functionare a Parlamentului, pana la calcarea tuturor parerilor specialistilor, societatii civile, sindicatelor, nimic nu conteaza, in afara de interesele proprii, nici macar interesele de partid, pentru ca parerea mea este ca din toata aceasta poveste inclusiv PSD-ul pierde enorm", spune scriitoarea, care a participat la protestele de strada impotriva OUG13 (foto) si fata de modificarea legilor Justitiei.

Citeste mai multe despre: Ana Blandiana la RFI: Ceea ce se intampla in Parlament este o nerusinare fara limita pe site-ul RFI Romania.

Legile Justitiei au trecut in mare viteza si prin proceduri controversate de Camera Deputatilor, ajungand la Senat, care le va finaliza in doar cateva zile, saptamana viitoare.

De asemenea, comisia speciala condusa de Florin Iordache modifica zilele acestea Codurile Penale, in favoarea inculpatilor si in defavoarea victimelor, sustin procurorii.

Parchetul General critica modificarile la Codurile Penale: Sunt in favoarea inculpatilor, ingreuneaza actul de urmarire penalaModificarea Codurilor Penale, pe intelesul tuturor: Kovesi explica de ce e pusa in pericol viata cetatenilor si cum vor fi afectate investigatiileModificarile la Codurile Penale depasesc recomandarile Directivei UE privind prezumtia de nevinovatie si sunt facute cu o graba suspecta ...citeste mai departe despre "Ana Blandiana: Ceea ce se intampla in Parlament e o nerusinare fara limita. Moartea regelui, folosita drept cortina" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ana Blandiana legile Justitiei , #Stiri Guvern