Ambasadorul Rusiei la Bucuresti propune un referendum ca in Crimeea pentru unirea Romaniei cu R.Moldova

Sambata, 11 Noiembrie 2017, ora 09:52
1231 citiri
Ambasadorul Rusiei la Bucuresti propune un referendum ca in Crimeea pentru unirea Romaniei cu R.Moldova
Foto: captura video YouTube/Bucovina TV

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Valery Kuzmin, sustine ca Romania ar putea lua exemplul Rusiei si Crimeii pentru a reusi unirea cu Republica Moldova. Mai exact, ar trebui sa organizam un referendum.

"In Romania, nu de putine ori am auzit care ar fi partea legala, sau cum ar trebui sa se uneasca Romania cu Republica Moldova: in baza dreptului istoric sau cu ajutorul referendumului. Avand in vedere ca aveti aceste detalii, eu v-as propune sa mergeti pe ideea referendumului, tinand cont ca o astfel de situatie s-a intamplat in Crimeea", a spus Kuzmin, zilele trecute, la Suceava, unde a participat la un seminar pe teme economice.

Diplomatul trimis de Moscova in tara noastra sustine ca in Crimeea s-a organizat un referendum pentru alipirea la Rusia la care participarea a fost de peste 90%. Totusi, aceasta vointa a populatiei nu este recunoscuta, in timp ce Kosovo, unde nu s-a organizat referendum, este recunoscut ca stat de foarte multe tari (nu si de Romania si Rusia), relateaza agentia Karadeniz Press.

Intrebat cum vede situatia Bucovinei, care a fost impartita in doua, ambasadorul a dat un raspuns evaziv. "Avand in vedere aceste elemente, puteti analiza si situatia din Bucovina".

Prezent la acelasi eveniment, rectorul Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava, prof.dr.ing. Valentin Popa, i-a atras subtil atentia ambasadorului ca se fac chiar si cursuri pentru a identifica manipularea si considera ca ambasadorul a venit la Suceava mai mult pentru imbunatatirea imaginii tarii sale in regiune.

"In universitate suntem obisnuiti sa ascultam toate punctele de vedere si astazi trebuie sa invatam si chiar sa facem cursuri pentru a ne feri de manipulare, pentru ca suntem constienti sa suntem inconjurati de tehnici de manipulare din toate partile", a spus Valentin Popa.

Iata ce a spus cu aceeasi ocazie ambasadorul rus despre invazia din Georgia: "Cand am intervenit in Abhazia, din greseala am ajuns pana la Tbilisi" si ce replica a primit la Suceava

Iata si interventia televizata a ambasadorului rus la un post local din Bucovina:

...citeste mai departe despre "Ambasadorul Rusiei la Bucuresti propune un referendum ca in Crimeea pentru unirea Romaniei cu R.Moldova" pe Ziare.com

#ambasador Rusia unire Romania Moldova referendum , #Stiri Guvern