Ambasadorul Romaniei in SUA vorbeste despre amenintarile Rusiei in Marea Neagra

Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 20:14
1084 citiri
Ambasadorul Romaniei in SUA vorbeste despre amenintarile Rusiei in Marea Neagra
Foto: Center for European Policy Analysis (CEPA)

Ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, a vorbit la Washington despre riscurile de securitate din zona Marii Negre, care vin in special din Rusia, precizand ca este nevoie de o strategie comuna a tarilor NATO in aceasta privinta.

"Daca in urma cu cinci, zece ani nu erau percepute amenintari externe in zona, astazi NATO apreciaza la justa valoare amenintarile de securitate din regiune in contextul politicilor Rusiei.

Pe acest fond, rolul si contributia Statelor Unite ale Americii sunt substantiale si esentiale pentru politica Romaniei si a NATO la Marea Neagra", a declarat ambasadorul Romaniei la Washington, in cadrul unei mese rotunde organizate de Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA) pe tema parteneriatului strategic Romania-SUA, conform unui comunicat remis de Ambasada Romaniei in SUA.

Maior a sustinut ca este nevoie de o strategie clara pentru Marea Neagra atat din partea Uniunii Europene, cat si a NATO, care sa vizeze cooperarea in domeniul militar, ...citeste mai departe despre "Ambasadorul Romaniei in SUA vorbeste despre amenintarile Rusiei in Marea Neagra" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Maior ambasador SUA, #Marea Neagra NATO , #Stiri Guvern