Ambasadorul Marii Britanii in Romania: Libertatea presei este sub asediu (Video)

Joi, 02 Noiembrie 2017, ora 12:22
870 citiri
Ambasadorul Marii Britanii in Romania: Libertatea presei este sub asediu (Video)
Foto: Facebook/British Embassy Bucharest

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii in Romania, considera ca "libertatea presei este sub asediu" si ca atacurile fata de jurnalisti continua, diplomatul avertizand ca exista presiune din partea politicienilor asupra ziaristilor.

"Libertatea presei este sub asediu. Atacurile asupra jurnalistilor si lucratorilor din mass media continua, iar impunitatea creste pe zi ce trece. Factorii de decizie folosesc din ce in ce mai mult masuri legale si politici restrictive pentru a exercita control politic asupra mass media, iar multi jurnalisti sunt amenintati cu arestul, detentia si incriminarea pentru activitatea lor (...)

Marea Britanie si-a asumat rolul de sustinator al libertatii presei si protectiei jurnalistilor din lumea intreaga. Suntem aici pentru #endimpunity", a spus ambasadorul Paul Brummell intr-un mesaj video publicat pe Facebook cu ocazia "Zilei Internationale pentru lupta impotriva impunitatii pentru crime impotriva jurnalistilor".

O presa libera este esentiala pentru o opinie publica informata, pentru o guvernare buna si pentru democratie, este convingerea ambasadorului.

"Libertatea de expresie si libertatea presei sunt atribute esentiale pentru orice democratie functionala. Oamenii trebuie sa poata discuta si dezbate liber, sa chestioneze activitatile guvernelor si sa ia decizii informate. O presa libera este vitala pentru a avea o opinie publica activa, informata, creativa si implicata. O presa libera este un facilitator pentru o buna guvernare, pentru democratie, egalitate de gen si combaterea saraciei", este opinia diplomatului, care a subliniat ca "atacurile asupra jurnalistilor si lucratorilor din mass media continua, iar impunitatea creste pe zi ce trece".

Paul Brummell semnaleaza si faptul ca exista un control politic asupra mass media.

"Factorii de decizie folosesc din ce in ce mai mult masuri legale si politici restrictive pentru a exercita control politic asupra mass media, iar multi jurnalisti sunt amenintati cu arestul, detentia si incriminarea pentru activitatea lor", a spus el, subliniind ca din ce in ce mai multi jurnalisti sunt amenintati.

"Un numar din ce in ce mai mare de jurnalisti au devenit subiectul unor astfel de amenintari in ultima perioada. Femeile care au ales sa lucreze in presa au fost si sunt victime ale unor practici precum discriminarea sexuala sau bazata pe gen, violenta, intimidare si hartuire, online si offline", a adaugat Brummell, transmitand ca Marea Britanie si-a asumat rolul de susti ...citeste mai departe despre "Ambasadorul Marii Britanii in Romania: Libertatea presei este sub asediu (Video)" pe Ziare.com

#Paul Brummell libertatea presei, #Paul Brummell atacuri jurnalisti, #Paul Brummell ambasador Romania , #Stiri Guvern