Ambasadorul Germaniei: Europa ar fi mai pasnica daca si altii ar urma modelul Romaniei

Marti, 04 Octombrie 2016, ora 11:18
958 citiri
Ambasadorul Germaniei: Europa ar fi mai pasnica daca si altii ar urma modelul Romaniei
Foto: Facebook/Ambasada Germaniei Bucuresti

Europa ar fi mai pasnica "daca si altii ar urma modelul Romaniei de conlocuire", a declarat luni ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Werner Hans Lauk.

"As dori sa multumesc Guvernului Romaniei in mod explicit pentru modul exemplar in care gestioneaza relatia cu minoritatea germana ca si cu celelalte minoritati din tara dumneavoastra. Europa ar fi mai pasnica daca si altii ar urma modelul Romaniei de conlocuire", a apreciat diplomatul, la celebrarea Zilei Unitatii Germane.

Ambasadorul german a mai vorbit despre provocarile cu care se confrunta Europa, dar si restul lumii, despre criza migrantilor si situatia din Ucraina, dar si despre Brexit.

"Un mare numar de oameni din alte tari continua sa caute protectie din calea razboiului, a persecutiilor politice, a greutatilor economice. (...) In tara vecina, Ucraina, situatia nu s-a schimbat semnificativ, asa cum prevede acordul de la Minsk. (...) Sunt incantat ca Romania e dedicata proiectului european si a reusit sa isi faca mai ...citeste mai departe despre "Ambasadorul Germaniei: Europa ar fi mai pasnica daca si altii ar urma modelul Romaniei" pe Ziare.com

#ambasador Germania Romania exemplu, #Romania exemplu conlocuire , #Stiri Guvern