Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ambasadorul Germaniei cere politicienilor sa renunte la campaniile impotriva multinationalelor: E clar care e scopul lor

Ambasadorul Germaniei cere politicienilor sa renunte la campaniile impotriva multinationalelor: E clar care e scopul lor

Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Cord Meier-Klodt (foto), subliniaza faptul ca tara sa este "cel mai bun" partener comercial al Romaniei si le sugereaza guvernantilor sa renunte la campaniile duse impotriva corporatiilor internationale, care "nu sunt bazate pe fapte".

Intr-un interviu acordat pentru agentia News.ro cu ocazia implinirii a 25 de ani de la semnarea Tratatului de Prietenie dintre Romania si Germania, Cord Meier-Klodt a abordat mai multe aspecte, printre care si cel al parteneriatului economic dintre cele doua tari, subliniind ca Germania este "nu numai un partener bun, ci, cu toata modestia, cred ca cel mai bun".

"Cu schimburi comerciale, in prezent, de 26 de miliarde de euro. Numai schimburile comerciale ale Germaniei cu Romania reprezinta mai mult de o cincime din schimburile comerciale totale ale Romaniei. Cred ca aceasta este o cifra importanta.

Companiile germane din tara ofera locuri de munca unui numar de peste 250.000 de oameni, unii spun chiar 300.000 de oameni din Romania. Si pot continua", a precizat acesta, enumerand industria auto, industria IT, industria chimica, agricultura, industria aerospatiala, a apararii, sectorul bancar si al asigurarilor printre domeniile in care cele doua tari colaboreaza "in ansamblu, intr-un ritm foarte satisfacator".

Intrebat ce ar putea face autoritatile romane pentru ca totul sa mearga si mai bine, ambasadorul Germaniei a facut trimitere in primul rand la deficientele pe care le are Romania "la capitolul infrastructura de transport".

"Afacerile germane nu cauta profitul rapid. Nu vin sa dea o lovitura si sa fuga. Investesc pe termen lung. Deci, pentru acest tip de afaceri serioase, cel mai important factor este increderea, predictibilitatea, transparenta a cadrului legal, a cadrului de afaceri si, as spune ca, daca sunt transmise mesaje clare ca asa vor sta lucrurile in continuare, exact de acest lucru au nevoie companiile germane, companiile internationale in general.

Stiti, din cand in cand exista un fel de campanie impotriva corporatiilor internationale, in general. Cred ca, intotdeauna, este destul de clar care este scopul acestora, nu sunt bazate pe fapte. Acestea nu sunt de ajutor. Sunt increzator ca partenerii romani stiu mai bine si, tinand cont de datele pe care le-am prezentat, este clar ca societatile internationale si in special societatile germane contribuie atat de mult la binele tarii, astfel ca se va renunta la acest lucru, campaniile impotriva corporatiilor, si ...citeste mai departe despre "Ambasadorul Germaniei cere politicienilor sa renunte la campaniile impotriva multinationalelor: E clar care e scopul lor" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2439 ori