Ambasadele mai multor tari condamna atacul asupra Justitiei. Dragnea si Grindeanu le ignora

Joi, 02 Februarie 2017, ora 18:13
5486 citiri

Liderul PSD Liviu Dragnea si premierul Sorin Grindeanu nu par impresionati de avertismentele primite de ambasadele mai multor tari care au somat in mai multe randuri Guvernul sa renunte la ordonanta Iordache.

Dragnea a declarat, joi dupa-amiaza, ca urmareste cu atentie tot ce spun acesti oficiali, precizand insa ca nu crede ca in vreuna din tarile respective se pune problema ca o decizie a CCR sa nu fie respectata.

"Urmarim cu atentie tot ce spun acesti oficiali. I-am spus si dl ambasador Klemm. Eu nu cred ca in vreuna din tarile respective se pune problema ca o decizie a CCR sa nu fie respectata.

Am citit cu atentie acele lucruri, am vazut ca ieri guvernul a trimis o scrisoare CE, cred ca odata citite cu atentie textul OUG incet, incet acesti oficiali vor intelege ca nu e niciun atac impotriva justitiei", a spus Dragnea dupa sedinta Comitetului Executiv National de la Palatul Parlamentului, in care liderii social-democrati au vorbit despre ordonanta de urgenta ce a amputat Codurile Penale si care au dus la cele mai mari proteste din Romania de dupa Revolutie.

Intrebat daca el a fost cel care a cerut sa se intalneasca cu ambasadorul Hans Klemn, Dragnea a spus ca "Nu, dl ambasador acum vreo doua saptamani. Am avut o discutie destul de asezata, destul de corecta, destul de buna cu ambasadorul Klemm".

Totodata, liderul PSD a spus ca informatia aparuta in presa potrivit careia a lipsit de la intalnirea cu 6 ambasadori, joi, nu este corecta "Nu am avut nicio intalnire programata".

La randul sau, premierul Sorin Grindeanu a afirmat ca nu s-a prezentat la intalnirea cu cei 6 ambasadori, pentru ca... a avut alt program.

"La intalnirea cu cei 6, de fapt mai multi ambasadori, o intalnire informala, a fost prezent dl ministru al Afacerilor Externe, care m-a reprezentat. Pentru ca am avut al program cu colegii din Parlament legat de ce vom face in zilele urmatoare. Am inteles ca s-a depus motiune de cenzura, sunt lucruri care trebuie gestionate", a spus Grindeanu.

La final, intrebat inca o data cum comenteaza pozitia acestora, Dragnea a repetat acelasi mesaj: "Ne uitam cu foarte mare atentie si preocupare la aceste declaratii. Dar sa nu pierdem fondul temei: punerea in vigoare a unei decizii a CCR".

Sase tari partenere ale Romaniei - Belgia, Canada, Franta, Germania, Olanda si Statele Unite ale Americii - solicita imperativ Guvernului Romaniei sa nu "dea inapoi" in lupta anticoruptie, se arata intr-un comunicat comun trimis de misiunile dipl ...citeste mai departe despre "Ambasadele mai multor tari condamna atacul asupra Justitiei. Dragnea si Grindeanu le ignora" pe Ziare.com

#ambasade ordonante cod penal, #Liviu Dragnea ordonnate penali ambasadori , #Stiri Guvern