Ambasadele, cu tunurile pe Parlament: Toti oamenii sunt egali in fata legii

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 17:00
1107 citiri
Ambasadele, cu tunurile pe Parlament: Toti oamenii sunt egali in fata legii

Ambasada SUA in Bucuresti a transmis, miercuri, ca imunitatea parlamentarilor nu trebuie folosita abuziv, pentru a evita tragerea la raspundere a unor persoane. In acelasi timp, Ambasada Olandei a transmis ca urmareste "cu ingrijorare si cu surprindere" evolutiile din Parlamentul Romaniei iar un mesaj similar a venit si de la diplomatii britanici.

"Nu comentam cu privire la cazuri individuale, dar consideram ca un principiu de baza al democratiei este faptul ca toti oamenii sunt egali in fata legii. Imunitatea parlamentara nu trebuie folosita abuziv pentru a evita tragerea la raspundere a unor persoane", se arata in raspunsul reprezentantilor Ambasadei americane, la solicitarea Mediafax.

Misiunea diplomatica americana din tara noastra a mai subliniat ca "trebuie sa se permita anchetarea cazurilor de coruptie si aplicarea legii", adaugand ca reducerea coruptiei este "vitala pentru dezvoltarea si securitatea Romaniei".

Olandezii sunt surprinsi

La randul sau, Ambasada Olandei ...citeste mai departe despre "Ambasadele, cu tunurile pe Parlament: Toti oamenii sunt egali in fata legii" pe Ziare.com

#Ambasada SUA imunitate, #Ambasada Olanda imunitate, #imunitate parlamentari , #Stiri Guvern