Alegerile PNL Arad, castigate de Gheorghe Falca, anulate de conducerea partidului

Sambata, 03 Iunie 2017, ora 22:38
1124 citiri
Alegerile PNL Arad, castigate de Gheorghe Falca, anulate de conducerea partidului
Foto: Facebook Gheorghe Falca

Alegerile pentru conducerea organizatiei judetene a PNL Arad, in cadrul carora Gheorghe Falca a fost reales ca presedinte, au fost anulate de catre conducerea centrala a liberalilor, din motive de organizare. Conducerea PNL Arad va ataca decizia sefilor de la Bucuresti.

Hotararea anularii alegerilor a fost luata de catre Curtea de Onoare si Arbitraj a PNL in urma cu cateva zile, dar "organizatia judeteana a PNL Arad a aflat din presa rezultatul contestarii alegerilor", a declarat, sambata, corespondentului MEDIAFAX, prim-vicepresedintele PNL Arad, Iustin Cionca.

Nemultumirea celor care au contestat alegerile de la Arad a fost legata de modul in care s-au stabilit delegatii care, in opinia contestarilor, ar fi fost mai multi din municipiu, unde Gheorghe Falca are majoritate, in vreme ce delegatii din judet ar fi fost mai putini. In plus, potrivit contestatarilor, la alegeri ar fi participat si votat persoane care nu au platit cotizatia de partid.

Si modul in care a fost votat presedintele Gheorghe Falca a fost contestat pentru ca, avand acordul celor care au participat la sedinta, acesta a fost votat in mod deschis, fiind singurul candidat.

Printre contestatari se numara fostul ministru de Interne Constantin Traian Igas (care nu a mai candidat la alegerile parlamentare din 2016 pentru ca, in urma neintelegerilor cu Gheorghe Falca, nu s-a aflat pe loc eligibil - n.r.), fostul consilier judetean PNL si fost presedinte al Consiliului Judetean Arad Caius Parpala, fostul senator PNL Ion Scheau, deputatul PNL Eusebiu Pistru, senatorul PNL Ioan Cristina si primarul orasului Ineu, Calin Ilie Abrudan.

Contestatarii au atacat alegerile atat pentru conducerea judeteana, cat pentru cea de la municipiu.

In hotararea Curtii de Onoare si Arbitraj a PNL din data de 29 mai se constata ca "procedura de organizare si desfasurarea alegerilor pentru Biroul Politic al Municipiului Arad si pentru desemnarea conducerii Biroului Politic Judetean Arad incalca dispozitiile (...) structurilor de conducere a PNL", iar alte decizii "nu respecta statutul", fiind emise de "un organism care nu avea atributii de reglementare".

In replica, liderii PNL Arad au spus ca alegerile s-au desfasurat "cu respectarea statutului".

Gheorghe Falca nu a comentat situatia pana in acest moment.

"Organizatia judeteana a PNL Arad a aflat din presa rezultatul contestarii alegerilor la nivel de municipiu si judet de catre un grup de cinci persoane din cadrul PNL Arad. Nu este o situa ...citeste mai departe despre "Alegerile PNL Arad, castigate de Gheorghe Falca, anulate de conducerea partidului" pe Ziare.com

#alegeri PNL Arad anulate, #alegeri PNL Arad Falca anulate , #Stiri Guvern