Aleg sa imi amintesc de tinerii de la Revolutie si sa ies la vot!

Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 16:00
821 citiri

Pe 11 decembrie, Romania da inca o data testul maturitatii ei. Intr-un alt decembrie, cel al lui 1989, Romania se elibera de comunism. In acel decembrie geros, tinerii ei luptau cu mainile goale impotriva unui regim criminal.

Pe strazile inundate de tancuri si gloante, ei au avut curajul sa strige zile la rand "Libertate!". Nu multi au reusit sa si simta libertatea mult dorita, cazand victime sub focurile de arma ale celor fara de mila. Acel decembrie a lasat rani adanci si nedreptate in sufletele noastre, dar, in acelasi timp, noua, generatiei post-decembriste, ne-a lasat o responsabilitate mare. Sa nu uitam!

In 2014, la Universitate, pe o banca, o mama s-a asezat langa locul in care fiul ei cazuse secerat de gloante in acel decembrie sangeros. Baiatul ei avea doar 20 de ani si voia sa fie istoric. Asculta pe ascuns Radio Europa Libera si voia sa simta gustul libertatii.

Bunicul lui fusese taranist convins si ii povestise la lumina lumanarii despre Maniu, Mihalache si ...citeste mai departe despre "Aleg sa imi amintesc de tinerii de la Revolutie si sa ies la vot!" pe Ziare.com

#alegeri parlamentare 2016, #alegeri 11 decembrie , #Stiri Guvern