Aderarea la Schengen, amanata din nou, cu acordul Romaniei. Franta s-a opus vehement - surse

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 17:47
937 citiri
Aderarea la Schengen, amanata din nou, cu acordul Romaniei. Franta s-a opus vehement - surse
Foto: captura YouTube / EPP Group

Liderii statelor membre Schengen nu vor lua nici in aceasta toamna o decizie privind aderarea, chiar si partiala, a Romaniei la spatiul comunitar.

Potrivit unor surse citate de postul bulgar national de radio (BNR), problema nu figureaza pe agenda reuniunii ministrilor europeni de saptamana aceasta, fiind amanata si in cazul tarii noastre, si in cel al vecinilor bulgari.

Franta, Germania, Olanda si Finlanda au fost statele care s-ar fi opus introducerii pe agenda Consiliului JAI din 8-9 octombrie a aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, francezii fiind cei mai vehementi, iar partea romana a fost in cele din urma de acord.

Potrivit unor surse oficiale, partea romana nu a insistat pentru discutarea problemei si a fost de acord cu amanarea discutiilor, in conditiile in care un eventual vot negativ ar fi insemnat reluarea intregii proceduri de aderare.

De asemenea, sursele citate sustin ca pozitia Romaniei a fost convenita in urma unor discutii intre presedintele ...citeste mai departe despre "Aderarea la Schengen, amanata din nou, cu acordul Romaniei. Franta s-a opus vehement - surse" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Franta opune Romania aderare Schengen, #amanare Romania aderare Schengen , #Stiri Guvern