Achizitia autobuzelor noi a fost blocata din nou

Miercuri, 16 Ianuarie 2008, ora 10:07
1134 citiri
Achizitia autobuzelor noi a fost blocata din nou

Primaria vrea sa dea in judecata firma care a contestat licitatia. Timisorenii se pare ca mai au inca mult de asteptat pana vor putea calatori prin oras cu cele 30 de autobuze pe care municipalitatea ar fi trebuit sa le achizitioneze. Asta pentru ca licitatia ce trebuia sa aiba loc ieri a fost blocata, pentru a doua oara, din cauza unei contestatii. Achizitia celor 30 de autobuze articulate de capacitate mare, cu 100 de locuri, face parte dintr-un proiect de modernizare a parcului auto al Regiei Autonome de Transport Timisoara (RATT).

Daune de 35.000 de lei

Licitatia de ieri a fost blocata din cauza ca o firma a contestat procedura de organizare a licitatiei, motiv pentru care municipalitatea a anuntat ca va da in judecata societatea cu pricina si ca va cere despagubiri pentru blocarea licitatiei. De altfel, este a doua oara cand achizitia celor 30 de autobuze se afla in impas din cauza unei contestatii.

"Inainte de Craciun, cand am organizat prima licitatie, una dintre firme a contestat caietul de sarcini. Au contestat faptul ca se solicita ca autobuzele sa aiba rezervoare de inox. De data aceasta, o alta firma a contestat modul de distribuire a caietului de sarcini. Astazi (ieri - n.r.) trebuia sa deschidem plicurile cu oferte, dar nu se poate pentru ca este contestatie", explica situatia primarul Gheorghe Ciuhandu.

Edilul a mai precizat ca municipalitatea va da in judecata firma care a blocat licitatia. "Vom cere daune in valoare de 35.000 de lei pe procedura privind licitatiile, dar vom da in judecata si in civil firma pentru alte daune", completeaza Ciuhandu.

Numele firmei contestatare, pastrat la secret

Reprezentantii municipalitatii au refuzat sa precizeze numele firmei care a contestat procedura pentru licitatie. "Au fost 17 firme care au achizitionat caietul de sarcini. Doua au depus oferte si una a contestat procedura. Nu putem sa spunem cine sunt firmele pana la solutionarea contestatiilor", sustine Flavius Boncea, purtator de cuvant al primariei.

Cele 30 de autobuze noi sunt necesare deoarece parcul auto al RATT este depasit. "Sunt autobuze vechi, din anii '80. Momentan, numai 18 mai pot circula, pentru ca restul sunt total depasite", spune Eugen Stanescu, director general RATT.

<a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=337527>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.