A fost lansat primul Guvernometru: Ce face coalitia PSD-ALDE din tot ce a promis in campanie

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 14:49
910 citiri

Primul "guvernometru" al Romaniei a fost realizat de jurnalistii de la Factual.ro. Este vorba despre o analiza a modului in care coalitia PSD-ALDE si-a indeplinit pana acum angajamentele cu care a castigat alegerile parlamentare de anul trecut.

"Daca evaluarile sunt un standard in mediul privat, de ce n-ar fi la fel si la stat? Din ianuarie o echipa dedicata de voluntari lucreaza la un proiect special sub umbrela 'Factual'. Ei au luat programul de guvernare si programul electoral al PSD si le-au spart in nici mai mult, nici mai putin de 1.120 de masuri (impartite in 15 mari categorii). Asa a iesit primul guvernometru al Romaniei - va rugam sa ne spuneti cum va place si ce anume ne-a scapat", au scris, miercuri, pe Facebook autorii initiativei.

Postarea, insotita de un video, a adunat in doar 3 ore peste 33.000 de vizualizari, aproape 750 de likes si peste 350 de shares.

Pe site-ul guvernometru.factual.ro este explicata metodologia de lucru si sunt prezentate informatiile urmarite despre masurile adoptate de Guvern in cele 15 mari domenii, impartite apoi in subcapitole:

AdministratieAgricultura si MediuBuget 2017CulturaEducatieEnergieFinanteInfrastructuraJustitieMasuri SocialeMediul de AfaceriPiata MunciiSanatateSecuritate si DiplomatieTransport

Cum functioneaza guvernometrul?

"Cele 1.120 de masuri sunt marcate din start ca nerealizate. Factual va urmari constant activitatea Guvernului si pe masura ce acesta implementeaza programul de guvernare vom marca masurile ca realizate sau partial realizate. Acolo unde nu este evident de ce o masura este doar partial realizata, vom explica", precizeaza, printre altele, autorii ineditului proiect.

De asemenea, acestia anunta ca analiza nu se va face zilnic, ci lunar, iar toti cei care observa ca anumite masuri au fost implementate, dar reusita nu se reflecta inca in guvernometru sunt invitati sa ii anunte pe administratorii site-ului.

"Categoria Buget 2017 are o particularitate. Aici, PSD a promis ca bugetul pe 2017 va avea anumite cresteri sau scaderi fata de bugetul din anul 2016. Noi masuram in ce masura bugetul adoptat de Parlament este acelasi cu cel promis in campania electorala.

In materie de Bugete, incepand cu 2018 vom masura in ce masura executia bugetara a respectat bugetul aprobat de Parlament. Consideram ca bugetul este unul dintre instrumentele de implementare a programului de guvernare si tocmai de aceea ne vom uita la modul cum sunt executate", mai precizeaza cei de la Fact ...citeste mai departe despre "A fost lansat primul Guvernometru: Ce face coalitia PSD-ALDE din tot ce a promis in campanie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvernometru Factual guvern Grindeanu , #Stiri Guvern