50 de mii de refugiati la doi pasi de noi: Cat de protejata e Romania

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 07:29
832 citiri
50 de mii de refugiati la doi pasi de noi: Cat de protejata e Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Vicepremierul Gabriel Oprea a afirmat, miercuri seara, intr-o emisiune televizata, ca au fost alocate "forte suficiente" in contextul crizei imigrantilor sositi in Europa, mai ales la granita cu Serbia.

"Am suplimentat cu forte suficiente - politie de frontiera, jandarmi - mai ales pe granita cu Serbia, astfel incat Romania sa fie in siguranta", a declarat Gabriel Oprea la Antena 3.

Pentru cazul in care este nevoie de mai multi angajati ai MAI, a anuntat Oprea, sunt prevazute 6.400 de functii.

"Sunt 6.400 de functii prevazute, care nu sunt bugetate, deci nu au bani prevazuti. Dar daca situatia, intr-o anumita dinamica de securitate, o va cere si va trebui sa mai angajam 300 de politisti de frontiera, avem functiile, se va da hotararea de guvern, se aproba bugetul pentru cei 300 de politisti de frontiera - 600, 6.000, daca va fi cazul. Nu e nimeni angajat in momentul de fata", a subliniat el.

Iohannis conduce joi un CSAT pe tema refugiatilor

El a explicat ca protocolul ...citeste mai departe despre "50 de mii de refugiati la doi pasi de noi: Cat de protejata e Romania" pe Ziare.com

#Oprea gard Ungaria Romania, #Oprea strategie Romania refugiati, #Oprea Romania politie frontiera refugiati , #Stiri Guvern