5 lucruri ce vor defini politica Romaniei in 2016

Sambata, 02 Ianuarie 2016, ora 07:20
1244 citiri
5 lucruri ce vor defini politica Romaniei in 2016

2016 va fi un an interesant in politica. Nici n-ar putea fi altfel, cu doua runde electorale si un experiment nemaintalnit in Romania, al unui guvern complet tehnocrat.

Ca in fiecare an de acest fel, conteaza mai mult ceea ce nu stim ca stim. Fara exceptie, anii cu alegeri aduc multe evenimente neprevazute. Putem insa avea in vedere cateva zone in care evenimentele vor avea un impact deosebit si la care trebuie sa ne uitam:

1. Relatia lui Dacian Ciolos cu partidele

PNL se comporta ca principalul partid care sustine Guvernul si, la urma urmei, asa si este. Singura diferenta e ca nu poate aduce Guvernului o majoritate cu ajutorul careia sa-si treaca proiectele. Majoritatea se poate face doar impreuna cu PSD si UNPR (cele doua pastrand un nivel de coordonare intre ele ce va disparea doar daca ultima formatiune este lasata "pe dinafara" la alegerile locale din 2016).

In conditiile astea, ramane sa vedem cum se va raporta Ciolos la presiunile partidelor politice, mai ales cum va ...citeste mai departe despre "5 lucruri ce vor defini politica Romaniei in 2016" pe Ziare.com

#alegeri 2016, #relatie Dacian Ciolos partide politice, #mandate procurori 2016, #guvern 2016 , #Stiri Guvern