111 zile cu Guvernul Grindeanu. O criza politica perpetua

Marti, 25 Aprilie 2017, ora 20:26
852 citiri

Imaginea memorabila in care Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu il insotesc pe proaspatul prim-ministru Sorin Grindeanu si ii dau drumul in lume a inceput sa se sifoneze.

Relatiile dintre presedintele ALDE si cel al PSD par tot mai tensionate din cauza ministrului Justitiei Tudorel Toader. Dragnea vrea sa-l schimbe, Tariceanu se pare ca e mai dispus sa ii dea ragazul sa faca legile cum trebuie.

Relatia dintre seful Executivului si cel al social-democratilor nu mai este una de subordonare, ci, mai degraba, de colaborare.

Cumva, atat Dragnea cat si Grindeanu se departeaza unul de celalalt, dar mai tin legatura fiind constienti ca inca mai au nevoie unul de altul. Unul controleaza partidul, celalalt controleaza Guvernul, dar niciunul in masura pe care si-ar dori-o.

Dupa 100 de zile de guvernare, la nivelul societatii e un blocaj generalizat. Toata lumea se afla in asteptare. Cele mai multe initiative legislative se invart in jurul legii gratierii, a dezincriminarii conflictului de interese, a dezincriminarii abuzului in serviciu.

Parlamentarii din arcul guvernamental imi pare ca au un singur obiectiv - sa poata fura fara sa fie pedepsiti.

Programul de guvernare PSD e suspendat, Legea salarizarii unice a intarziat in Parlament si parca parlamentarilor le e frica s-o voteze pentru ca, undeva, presimt ca e ca si cum si-ar semna demisiile in alb. Nimeni nu stie daca nu cumva echilibrul economic se va rupe din cauza maririlor salariale din sistemul public si daca nu vor urma noi proteste dupa adoptarea acestei legi.

Foto: Hepta.ro - 4 ianuarie 2017 - Tariceanu si Liviu Dragnea il conduc pe Sorin Grindeanu sa-si ia in primire fotoliul de prim-ministru. Nimic nu mai e ca in prima zi

Criza politica generata de iesirile masive in strada provocate de adoptarea Ordonantei 13 continua nestingherita. Guvernul Grindeanu este asaltat de critici, orice actiune, orice decizie care vine dinspre Palatul Victoria e privita cu suspiciune, criticata sau contestata. E greu sa ai rezultate intr-o astfel de atmosfera de neincredere.

In opinia mea, actualul prim-ministru asteapta o minune, o veste buna, cum ar fi o productie agricola spectaculoasa care sa asigure o crestere economica de peste 5%. In lipsa unei minuni, guvernarea sa va fi una catastrofala. Iar vestile rele, de exemplu un deficit de peste 3%, ii pot fi fatale.

Valer Dorneanu, singura speranta a lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea joaca totul pe o carte, dar una care nu-i prea iese. Co ...citeste mai departe despre "111 zile cu Guvernul Grindeanu. O criza politica perpetua" pe Ziare.com

#Grindeanu criza politica, #Liviu Dragnea prim ministru, #Liviu Dragnea CCR Dorneanu , #Stiri Guvern