10 ani de la semnarea Tratatului de aderare la UE - Laude si indemnuri de la Iohannis, Tariceanu, Ponta

Sambata, 25 Aprilie 2015, ora 15:35
1162 citiri
10 ani de la semnarea Tratatului de aderare la UE - Laude si indemnuri de la Iohannis, Tariceanu, Ponta
Foto: Presedintia Romaniei

Politicienii romani se intrec in urari cu ocazia a 10 ani de la semnarea Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a transmis pe site-ul presedintiei ca 25 aprilie 2005 este un moment cu o semnificatie deosebita pentru tara noastra.

"Semnarea Tratatului de aderare a venit dupa un proces dificil de negocieri care a marcat transformari profunde in multe domenii ale vietii economico-sociale. Acest moment a insemnat recunoasterea faptului ca Romania era pregatita sa devina membra a Uniunii Europene, sa se alature unui spatiu de valori definit de democratie, stat de drept, economie de piata, respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului", continua seful statului.

Iohannis a atras atentia ca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, la fel ca si aderarea la NATO, "a demonstrat ca elitele politice si societatea sunt capabile sa-si uneasca eforturile in directia unor obiective nationale majore, care depasesc interese ...citeste mai departe despre "10 ani de la semnarea Tratatului de aderare la UE - Laude si indemnuri de la Iohannis, Tariceanu, Ponta" pe Ziare.com

#aniversare zece ani semnate Tratat UE, #Ponta semnate Tratat UE, #Iohannis mesaj semnare Tratat UE , #Stiri Guvern