Romania isi mentine tinta de aderare la euro pentru 2015

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 19:28
1174 citiri
Romania isi mentine tinta de aderare la euro pentru 2015
Sursa:moopigwisdom.blogspot.com

Romania isi mentine tinta de aderare la euro pentru anul 2015 - este concluzia cla care s-a ajuns in urma sedintei comitetului interministerial pentru trecerea la euro, ce a avut luni la BNR, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

"In cadrul sedintei, s-a discutat stadiul indeplinirii criteriilor de convergenta nominala in contextul recentelor evolutii economice din zona euro. A fost analizat, de asemenea, Cadrul european de asistenta financiara pentru stabilitatea macroeconomica a Uniunii Europene si au fost prezentate recentele masuri adoptate de Consiliul European. In acest context, s-a reiterat mentinerea tintei de aderare la euro pentru anul 2015, subliniindu-se faptul ca aceasta are un efect de armonizare si disciplinare a politicilor macroeconomice, iar indeplinirea criteriilor pentru adoptarea euro este un indicator esential de evaluare atat pentru Comisia Europeana, cat si pentru pietele internationale", transmite Executivul.

Guvernul mai precizeaza ca "momentul adoptarii euro depinde de dezvoltarile de pe plan european si mondial, coerenta politicilor macroeconomice interne si implementarea reformelor structurale fiind imperios necesare".

Reuniunile Comitetului Interministerial au loc trimestrial. Urmatoarea intanire va fi gazduita de Guvernul Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aderare euro 2015, #tinta guvern aderare euro , #Sedinta guvern