Ponta le cere ministrilor ca orice comunicare cu FMI sa se faca prin Florin Georgescu

Marti, 07 August 2012, ora 14:58
1727 citiri
Ponta le cere ministrilor ca orice comunicare cu FMI sa se faca prin Florin Georgescu

Premierul Victor Ponta si-a instruit ministrii sa directioneze toate mesajele pe care le au catre delegatia FMI, BM si CE, catre seful Finantelor, vicepremierul Florin Georgescu,

"Orice fel de comunicare pe tema acordului cu FMI, BM si CE, va rog sa o faceti cu Ministerul de Finante. E un singur coordonator a relatiei noastre cu aceasta delegatie, vicepremierul Florin Georgescu", a spus Ponta inainte de inceperea sedintei de Guvern de marti.

El a mai adaugat ca vicepremierul are intreaga sa autoritate si depline puteri pentru a discuta cu delegatia FMI, iar toti ministrii trebuie sa se coordoneze cu Florin Georgescu, astfel incat Romania sa primeasca un raport favorabil, "cum meritam in urma muncii din ultimele trei luni".

El a mai instructat ministrii sa ia masuri pentru administrarea situatiei cauzate de canicula, incepand cu problemele de sanatate ale populatiei, pana la situatia in care se afla culturile. "Va rog sa treceti la implementarea tuturor masurilor pentru despagubirea cultivatorilor nostri", a transmis Ponta.

De altfel, el le-a cerut membrilor Cabinetului sa stranga informatiile solicitate de CCR, in timp util, si anume listele permanente electorale actualizate conform legii.

Pentru ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, mesajul premierului a fost sa organizeze noul an scolar inca din luna august, pentru a nu fi probleme in septembrie. De altfel, Ponta a mentionat si recompensele financiare promise sportivilor romani la intoarcerea de la Olimpiada, care trebuie sa fie pregatite pana saptamana viitoare.

Ponta a discutat cu guvernatorul BNR despre evaluarea FMI

Victor Ponta, interimar la Justitie

FMI: Suntem ingrijorati de situatia din Romania

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Victor Ponta Florin Georgescu, #Georgescu FMI, #sedinta guvern , #Sedinta guvern