Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sarkozy pledeaza pentru revizuirea acordurilor Schengen

Sarkozy pledeaza pentru revizuirea acordurilor Schengen


Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a pledat duminica pentru revizuirea acordurilor Schengen si a amenintat ca va "suspenda participarea" Frantei daca "un Guvern politic al Schengen" nu este instituit "in urmatoarele 12 luni".

"Acordurile Schengen nu mai permit un raspuns la gravitatea situatiei. Ele trebuie revizuite. Trebuie implementata pentru Schengen o reforma structurala ca aceea pe care tocmai am implementat-o pentru euro ", a afirmat presedintele francez, care candideaza pentru un al doilea mandat.

In opinia lui Sarkozy, "nu trebuie lasata gestionarea fluxurilor migratorii numai in mainile tehnocratilor si ale tribunalelor".

"In situatia noastra economica si sociala, daca Europa nu controleaza intrarile pe teritoriul sau, nu ii va mai putea gazdui demn pe cei care sosesc, nu va mai putea raspunde la cererea de integrare a celor care isi gasesc atat de greu locul in societate, nu isi va mai putea finanta protectia sociala", a avertizat Sarkozy.

"Trebuie sa se poata sanctiona, suspenda sau exclude din Schengen un stat deficitar, asa cum se poate sanctiona un stat din zona euro care nu isi indeplineste obligatiile" , a precizat el.

Presedintele francez a pledat pentru "instrumente de gestionare a crizelor care permit sa fie asistate tarile confruntate cu situatii exceptionale si un front comun in lupta impotriva imigratiei clandestine".

"Ca si pentru economie, este nevoie de o convergenta sporita in materie de drepturi ale strainilor si drept de azil", a subliniat Sarkozy. "Este urgent pentru ca nu se pune problema sa acceptam sa suportam controlul insuficient la frontierele externe ale Europei".

"Daca voi constata ca in urmatoarele 12 luni nu exista un progres serios in aceasta directie, atunci Franta isi va suspenda participarea la acordurile Schengen, pana ce negocierile vor reusi", a avertizat presedintele-candidat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1207 ori