Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rezultatele alegerilor din Olanda favorizeaza aderarea Bulgariei la Schengen

Rezultatele alegerilor din Olanda favorizeaza aderarea Bulgariei la Schengen


Rezultatele electorale din Olanda sunt bune in ceea ce priveste perspectiva aderarii Bulgariei la Schengen, crede ministrul bulgar al Internelor Þvetan Þvetanov.

Aflat in studioul postului national de televiziune de la Sofia, Þvetanov a calificat drept bune pentru intreaga Europa alegerile in care liberalii primului ministru Mark Rutte au obtinut 41 din cele 150 de mandate in Camera inferioara a Parlamentului de la Haga.

Oficialul a precizat insa ca nu se poate angaja cu nicio prognoza privind aderarea Bulgariei si Romaniei la Schengen inainte ca subiectul sa fie discutat in cadrul unei reuniuni a ministrilor de interne din cele 27 de tari membre.

Consiliul ministerial se va reuni in octombrie si in aceasta perioada vom afla care este pozitia Olandei si bineinteles, a Germaniei, a declarat vicepremierul bulgar.

Þvetanov a adaugat ca din discutiile pe care le-a purtat in ultimele zile reiese ca o eventuala noua amanare a deciziei pentru aderarea celor doua tari la spatiul Schengen ar putea fi motivata de raportul pentru Romania din cadrul mecanismului de cooperare si verificare care urmeaza sa fie publicat in decembrie.

Guvernul olandez a anuntat, intr-o informare catre parlamentari, ca se opune in continuare aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, relateaza vineri site-ul DutchNews.nl.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1775 ori