Ministrul de Interne: Romania a indeplinit toate conditiile si merita sa intre in Schengen

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 15:31
1164 citiri
Ministrul de Interne: Romania a indeplinit toate conditiile si merita sa intre in Schengen

Romania a indeplinit toate conditiile de aderare si merita sa fie primita "in marea familie Schengen", a declarat miercuri ministrul de Interne, Traian Igas, citat de Mediafax.

"Faptul ca sunteti aici oameni din 58 de tari inseamna ca ati depasit anumite bariere. Consideram ca si noi am depasit barierele pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen. Romania a indeplinit toate conditiile acquis-ul Schenghen si merita sa intre in marea familie Schengen", a declarat Traian Igas, la deschiderea Conferintei Internationale a Asociatiei Politistilor.

"Olanda a luat decizia de a nu sustine cauza Romaniei in urma unui vot in Parlamentul olandez. Mi se pare normal ca noi, parlamentari romani, sa ne pronuntam atunci cand este vorba despre destinul Romaniei si atunci cand este vorba despre evolutia Romaniei in contextul european", a afirmat demnitarul.

El a adaugat ca Executivul trebuie sa se ocupe si sa faca pasii necesari pentru ca Romania sa adere la Spatiul Schengen, Igas atentionand, insa, ca si clasa politica trebuie sa sustina acesti pasi pe care Romania ii face spre integrarea totala in spatiul comunitar.

Finlanda se va alatura Olandei cu un vot negativ in Consiliul JAI programat la 22 septembrie, pe tema aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen, motivatia fiind legata de situatia politica interna, potrivit unor surse europene.

#schengen, #romania schengen, #aderare schengen, #igas, #minister interne , #Schengen