Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul bulgar de Externe: Politica interna din Olanda si Finlanda, vinovata de esecul aderarii la Schengen

Ministrul bulgar de Externe: Politica interna din Olanda si Finlanda, vinovata de esecul aderarii la Schengen

Amanarea aderarii la Schengen a Romaniei si Buglariei este generata de politica interna din Olanda si Finlanda, precum si de activitatea delasatoare a precedentelor guverne bulgare, a declarat ministrul bulgar de Externe, Nikolai Mladenov, citat de Mediafax.

Consiliul UE pentru Afaceri Interne a decis joi sa amane decizia privind aderarea celor doua tari la Schengen din cauza opozitiei Olandei si Finlandei, care si-au exprimat ingrijorarea cu privire la nivelul coruptiei si crimei organizate din Bulgaria si Romania.

"Acceptarea Bulgariei in Schengen ar fi fost singura optiune corecta si justa", a comentat ministrul bulgar de Externe sambata, potrivit site-ului Novinite.com.


"Decizia UE este cauzata in intregime de situatia politica interna din Olanda si Finlanda, unde sunt partide eurosceptice si antiimigratie in pozitii cheie", a comentat Mladenov intr-un interviu acordat postului national de radio din Bulgaria.


Ulterior, el s-a contrazis partial, acuzand guvernele precedente ca nu au creat un mediu de lucru adecvat pentru echipa premierului Boiko Borisov.


"Daca exista un motiv intern in Bulgaria care ar putea sa fie vinovat de amanarea intrarii in Schengen, acesta ar fi activitatea necorespunzatoare a precedentelor doua guverne, care au lasat Bulgaria sa adere la UE fara un nivel multumitor de combatere a crimei organizate si a coruptiei", a declarat ministrul bulgar.


De la aderarea lor la UE, in 2007, Bulgaria si Romania au fost supuse unui asa-numit Mecanism de Cooperare si Verificare fara precedent, care monitorizeaza progresele inregistrate de cele doua tari in combaterea coruptiei si crimei organizate.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1225 ori