Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hollande ne interzice intrarea in Schengen din cauza romilor

Hollande ne interzice intrarea in Schengen din cauza romilor


Hollande si-a asumat pozitia ministrului Valls cu privire la romi, iar o consecinta directa a acestei directii ferme este ca Romaniei ii va fi refuzata intrarea in Spatiul Schengen la 1 ianuarie din cauza neindeplinirii conditiilor, potrivit unei surse de la Elysee.

Potrivit site-ului postului radio Europe1.fr, un colaborator apropiat al presedintelui francez, caruia nu-i precizeaza identitatea, a declarat ca Romaniei ii va fi refuzata aderarea la Schengen pe 1 ianuarie, deoarece conditiile nu vor fi indeplinite, fara sa ofere alte precizari.

Europe1 citeaza pe site declaratia "majoritatea romilor cu vocatia de a fi escortati in tara de origine" si i-o atribuie lui Fran├žois Hollande, comentand ca "seamana afirmatiei de marti a lui Manuel Valls" si notand ca nu exista aproape nicio diferenta de pozitie intre seful statului francez si ministrul sau de Interne asupra acestui subiect spions.

"Doar o minoritate cauta sa se integreze", a mai fi declarat presedintele francez intr-un cerc restrans, dupa ce Valls a declansat polemica cu privire la romi, scrie postul.

Insa pozitia merge dincolo de romi, continua Europe1, adaugand ca in opinia presedintelui este vorba, inainte de orice, de a tine cont de dificultatile cu care se confrunta alesii. "Le inteleg", a spus el, amintand in trecere ca exista zone fragile ca Seine Saint-Denis sau Grand Lyon, care gazduiesc cele mai importante populatii de romi.

Este o pozitie care trece dincolo de romi si pe care Fran├žois Hollande si-o asuma, scrie Europe1, adaugand ca acesta apreciaza ca problema care trebuie pusa "este sa se afle daca Franta are vocatia sa ii primeasca pe toti cei care sunt cei mai vulnerabili". Un ecou la afirmatia lui Michel Rocard, din 1990, "Franta nu poate primi toata mizeria lumii", comenteaza postul.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1633 ori