Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Germania vrea aderarea rapida a Romaniei la Schengen (Ministrul de Interne din Bavaria)

Germania vrea aderarea rapida a Romaniei la Schengen (Ministrul de Interne din Bavaria)

Ministrul de Interne al landului Bavaria a declarat ca Gernmania sprijina aderarea cat mai rapida a Romaniei la spatiul Schnegen, conform Mediafax.

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Doru Costea, s-a intalnit, miercuri, cu ministrul de Interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann, in contextul vizitei oficiale pe care acesta o efectueaza in tara noastra, la invitatia ministrului roman al Administratiei si Internelor, Traian Igas.

Secretarul de stat Doru Costea a apreciat cooperarea dintre cele doua tari in procesul de pregatire a Romaniei pentru aderarea la spatiul Schengen, subliniind ca tara noastra a indeplinit toate conditiile tehnice prevazute in acquis-ul Schengen, fapt pus in evidenta in toate rapoartele de evaluare.


Potrivit MAE, oficialul german a exprimat la randul sau satisfactia fata de progresele realizate de Romania in pregatirea pentru aderarea la spatiul Schengen si aprecierea pentru eforturile si determinarea autoritatilor romane de a asigura o integrare competitiva a tarii noastre in spatiul Schengen.


Ministrul de interne al landului Bavaria a reiterat decizia Germaniei de a sprijini aderarea cat mai rapida a Romanei lazona Schengen.


Cei doi demnitari au abordat si alte teme de interes comun pentru relatiile romano-germane si pentru cele cu landul Bavaria, precum reforma sistemului judiciar din Romania, cooperarea in cadrul Comisiei Mixte Romania - Bavaria si in cadrul Strategiei UE pentru regiunea dunareana, precum si procesul de extindere a UE.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1388 ori