Germania vrea aderarea rapida a Romaniei la Schengen (Ministrul de Interne din Bavaria)

Joi, 11 August 2011, ora 10:32
1628 citiri
Germania vrea aderarea rapida a Romaniei la Schengen (Ministrul de Interne din Bavaria)

Ministrul de Interne al landului Bavaria a declarat ca Gernmania sprijina aderarea cat mai rapida a Romaniei la spatiul Schnegen, conform Mediafax.

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Doru Costea, s-a intalnit, miercuri, cu ministrul de Interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann, in contextul vizitei oficiale pe care acesta o efectueaza in tara noastra, la invitatia ministrului roman al Administratiei si Internelor, Traian Igas.

Secretarul de stat Doru Costea a apreciat cooperarea dintre cele doua tari in procesul de pregatire a Romaniei pentru aderarea la spatiul Schengen, subliniind ca tara noastra a indeplinit toate conditiile tehnice prevazute in acquis-ul Schengen, fapt pus in evidenta in toate rapoartele de evaluare.

Potrivit MAE, oficialul german a exprimat la randul sau satisfactia fata de progresele realizate de Romania in pregatirea pentru aderarea la spatiul Schengen si aprecierea pentru eforturile si determinarea autoritatilor romane de a asigura o integrare competitiva a tarii noastre in spatiul Schengen.

Ministrul de interne al landului Bavaria a reiterat decizia Germaniei de a sprijini aderarea cat mai rapida a Romanei la zona Schengen.

Cei doi demnitari au abordat si alte teme de interes comun pentru relatiile romano-germane si pentru cele cu landul Bavaria, precum reforma sistemului judiciar din Romania, cooperarea in cadrul Comisiei Mixte Romania - Bavaria si in cadrul Strategiei UE pentru regiunea dunareana, precum si procesul de extindere a UE.

#schengen, #aderarea la spatiul schengen, #munca, #turism, #viza , #Schengen