Tabara solicita deputatilor sa nu voteze motiunea PSD

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 13:45
1480 citiri
Tabara solicita deputatilor sa nu voteze motiunea PSD

Ministrul Agriculturii Valeriu Tabara le-a solicitat, miercuri, in plen, deputatilor sa nu voteze motiunea simpla initiata de PSD pe tema Agriculturii, aratand ca propunerea din motiune privind demisia fostului ministru Mihail Dumitru a fost acceptata, intrucat acesta a fost deja remaniat, precizeaza Mediafax.

Tabara a precizat este multumit ca poate sa raspunda la motiunea simpla cu situatia pe care a gasit-o la Ministerul Agriculturii, desi a preluat mandatul de cateva zile.

El a respins acuzatiile din motiune, considerand ca multe sunt "nefondate si nesustenabile" si a aratat ca este de acord cu propunerea privind suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii pe anul 2010. 

"Suntem de acord cu suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii pe anul 2010, dar ar trebui sa fie de acord cu acest lucru si Ministerul Finantelor, si vom face demersuri in acest sens", a afirmat Valeriu Tabara.

Tabara a mai spus ca multitudinea de probleme din agricultura aratate in motiune sunt acumulate in ultimii 20 de ani, iar solutiile nu au fost gasite nici de catre semnatarii acestei motiuni, care au fost de doua ori la conducerea ministerului in ultimii 10 ani. 

Potrivit lui Valeriu Tabara, in 9 luni, de cand a fost investit actualul Guvern, nu au putut fi rezolvate marile probleme ale agriculturii, cum ar fi proprietatea, cadastrul, finantarea agriculturii.

El a explicat ca rezultatele inregistrate pana acum la unele culturi pot fi imputate conditiilor meteorologice, si nu lipsei unor programe.

Tabara a invocat si faptul ca Guvernul a fost nevoit sa functioneze ca interimar la sfarsitul anului 2009 si "a pierdut timp pretios", neputand sa adopte hotarari importante pentru inlocuirea ajutoarelor de stat care erau acordate agricultorilor.

"La 31 decembrie a expirat perioada de tranzitie in care Romania putea sa aloce ajutoare de stat si au incetat sa existe 57 de scheme de ajutor de stat, iar Guvernul nu a putut face nimic pentru a le inlocui", a explicat Valeriu Tabara.

El a mai spus ca, pentru aceasta problema, responsabilitatea este comuna si, prin urmare, acest lucru poate fi imputat si semnatarilor motiunii.

"Mihail Dumitru a fost deja remaniat, deci, aceasta propunere a fost deja acceptata. Va rog sa nu votati motiunea", a conchis Valeriu Tabara.

Deputatul PSD Victor Surdu a declarat, miercuri, in plenul Camerei, dupa ce a prezentat motiunea simpla a PSD pe tema Agriculturii, ca, daca aceasta nu va fi adoptata, noul ministru, Valeriu Tabara, va trebui demis si rechemat in Guvern ministrul remaniat Mihail Dumitru.

"Avand in vedere cele prezentate, solicitam ca o masura extrema, demisia ministrului Agriculturii. Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a citit textul motiunii si a doua zi si-a dat demisia. Daca votati motiunea, ministrul Dumitru ramane demis. Daca nu o votati, inseamna ca trebuie sa-l demitem pe Valeriu Tabara si sa-l chemam de Dumitru inapoi in Guvern", a spus Victor Surdu.

Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
În calitate de părinte, poate v-ați pus de multe ori întrebarea – care este tabăra cea mai potrivită pentru fiul meu de 12 ani? Dar pentru fiica mea de 10 ani? Taberele pentru juniori sunt...
#tabara, #deputati, #motiune, #psd, #remaniere , #Remaniere