Ponta dezminte zvonurile unei remanieri

Miercuri, 08 Mai 2013, ora 10:08
1643 citiri
Ponta dezminte zvonurile unei remanieri
Sursa foto: Qmagazine.ro

Premierul Victor Ponta a negat marti zvonurile privind o remaniere guvernamentala, subliniind ca in cazul in care are nemultumiri fata de un membru al Cabinetului, nu se exprima in public.

"Astea-s niste stiri bombe (...). Eu ma amuz cand vad ca un post de televiziune se apuca si da, asa (...), pe cine cred ei ca o sa remaniez eu, dupa care toata lumea se ia dupa ei. Nu, n-am vorbit de nicio remaniere. Nu vreau sa remaniez pe nimeni. Mie nu mi se pare ca este o chestie cu care te joci asa, seara, pe la televizor.

Fiecare ministru are, din punctul meu de vedere, niste atributii, niste obiective concrete de indeplinit. Eu nu schimb ministri ca nu am dormit bine noaptea sau nu m-am odihnit in vacanta de Paste. (...) Este pur si simplu o poveste", a afirmat Ponta intr-o interventie telefonica la Romania TV.

El a adaugat ca daca s-ar pune problema unei remanieri, acest lucru ar fi discutat in primul rand in coalitie.

"Nu m-ati auzit niciodata exprimandu-mi in public vreo critica sau vreo suparare la adresa unui ministru. In particular o fac foarte des, de cate ori am un repros de facut, o nemultumire, sigur ca o fac, dar niciodata in public. Asa incat nu o sa ma auziti nici de acum incolo spunand care ministru imi place mai mult sau mai putin.

Fiecare are o fisa a postului, are niste obiective concrete si daca va fi la un moment dat vreunul dintre ei, dintr-un motiv sau altul, de remaniat, voi discuta in primul rand in coalitie, dupa care ii propun presedintelui. (...) Nu s-a pus nicio secunda aceasta problema nici in USL, nici... (...) O sa schimb ministri cand unul dintre ei sau doi, nu stiu, au vreo problema personala sau rateaza un obiectiv important", a spus premierul.

Ponta a admis, totusi, ca au fost si "balbaieli", aratand ca fiecare ministru are obiective pe termen lung de indeplinit.

"Sigur ca au fost si balbaieli, au fost si greseli, au fost si alegeri de persoane mai putin inspirate. Au fost lucruri pe care as fi vrut sa le fac si nu am putut sa le fac. (...) Sunt si lucruri pe care nu le-am realizat, insa imi aduc foarte bine aminte ca una din criticile celor din afara USL in timpul campaniei la adresa programului pe care eu il prezentam peste tot era faptul ca programul prevede perioada 2012-2016, ca nu am spus nimic ca fac din prima zi.

Si am facut acest lucru tocmai pentru ca dupa opt luni de guvernare stiam foarte bine ca sunt lucruri care se pot face de la 1 ianuarie si le-am facut - indexarea pensiilor - si lucruri care se pot face pe parcursul acestui mandat. (...) As vrea sa fac destule din lucrurile care sunt necesare", a declarat premierul intrebat de neimplinirile pe care le-a avut de cand a preluat guvernarea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#remaniere guvern Ponta, #schimbare ministri guvern Ponta, #obiective ministri Romania, #probleme guvern Ponta , #Remaniere