Marko Bela: remanierea Executivului fara reforma e "apa de ploaie"

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 13:04
1099 citiri
Marko Bela: remanierea Executivului fara reforma e "apa de ploaie"

Liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, vineri, ca probabil va veni momentul sa se discute in Guvern despre ce ministri pleaca sau raman in Cabinet, dar a apreciat ca o remaniere a Executivului fara o reforma radicala a aparatului public administrativ este doar "apa de ploaie". 

"Stiu ca va intereseaza care ministru ramane, care ministru pleaca.

Probabil ca va veni momentul cand va trebui sa discutam si acest lucru, dar reforma trebuie sa fie mult mai profunda.

Ceea ce se vorbeste in legatura cu remanierea guvernamentala, putem discuta, putem ajunge la o remaniere, dar este apa de ploaie, asa cum se spune, daca nu facem si altceva", a spus Marko Bela intr-o declaratie acordata presei.

El a aratat ca sunt necesare masuri de restructurare a institutiilor guvernamentale prin reducere, comasare sau desfiintarea unor agentii si autoritati, precum si prin transferul altor astfel de structuri catre consiliile judetene sau cele locale.

Marko Bela a spus ca poate fi de acord si cu varianta comasarii unor ministere, dar ca reforma institutionala trebuie sa fie una profunda si s-a aratat convins ca, in cateva saptamani, Guvernul poate ajunge si la rezultate concrete in ceea ce priveste restructurarea administratiei publice.

Joi, iderul UDMR a declarat agentiei MEDIAFAX ca o remaniere in acest moment ar fi doar o masura "de vitrina", precizand ca, in opinia sa, este necesara reorganizarea structurilor guvernamentale, prin reducerea "foarte ferma" a acestora.

Vicepremierul a aratat ca este nevoie de o reorganizare si de o reducere a structurilor guvernamentale, in conditiile in care unele ministere au in subordine 15-20 de agentii sau autoritati. 

#marko, # bela, # executiv , #Remaniere