Basescu, despre dublarea contributiilor pe drepturi de autor: Bomba lasata de un ministru

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 00:26
1670 citiri
Basescu, despre dublarea contributiilor pe drepturi de autor: Bomba lasata de un ministru

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la TVR, ca proiectul ce dubleaza contributiile privind drepturile de autor, a fost "un cadou pe care l-a facut un ministru care pleca", cu lipsa de fair-play, referindu-se la Sebastian Vladescu, fost ministru al Finantelor, potrivit Newsin.

"A fost un cadou pe care l-a facut un ministru care pleca. S-a gandit el sa lase o bomba in urma lui, ceea ce a fost al doilea element de lipsa de fair-play", a spus Basescu.

Noul ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, spune ca proiectul de OUG privind majorarea CAS nu a fost initiat de ministerul pe care il conduce, dupa ce premierul Emil Boc a criticat institutia pentru ca ar fi inaintat proiectul fara girul Guvernului. "Nu. Eu am discutat in Ministerul de Finante.

Sunt ni?te grupuri de lucru, dar nu pot sa mi-l insu?e?c ca ministru al Finantelor. Nu este initiat de Ministerul Finantelor", a declarat Ialomitianu, intrebat daca a fost initiat de institutia pe care o conduce. Intrebata cine a elaborat actul normativ, purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean, a evitat sa dea un raspuns.

"Haideti sa nu ne concentram pe subiectele acestea de cancan. Premierul a spus foarte clar: acest proiect are unele parti foarte bune, care vor fi mentinute. Iar asupra acestor probleme, de genul maririi, dublarii, cre?terii cotelor de contributii pentru drepturile de autor, nu s-a discutat...", a declarat Muntean.

Premierul Emil Boc a afirmat, la inceputul ?edintei de miercuri a Executivului, ca nu este de acord cu dublarea, in 2011, a contributiilor de asigurari sociale pentru drepturile de autor, prevazuta in proiectul de OUG supusa dezbaterii publice pe site-ul SGG.

El a spus ca proiectul a fost inaintat de Ministerul Finantelor fara sa fie discutat in Guvern.

"Chiar daca acel proiect de modificare a Codului Fiscal are cateva puncte corecte - si ma refer aici la unificarea bazei de calcul a contributiilor -, celelalte elemente discutabile nu pot fi acceptate fara a avea in prealabil o informarea a membrilor Cabinetului si un punct de vedere final al Guvernului", a declarat Boc.

Proiectul de OUG a fost elaborat inainte de remanierea lui Sebastian Vladescu din functia de ministru al Finantelor ?i a fost supus dezbaterii publice pe pagina de internet a Secretariatului General al Guvernului, nu pe cea a Ministerului Finantelor, de?i vizeaza modificarea Codului Fiscal. 

#basescu, #drepturi de autor, #bomba, #vladescu , #Remaniere