Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tarile est-europene incetinesc reformele, afirma Banca Mondiala

Tarile est-europene incetinesc reformele, afirma Banca Mondiala
BUDAPEST BUSINESS JOURNAL (Ungaria), 12 iunie 2007 - Ritmul reformelor in tarile Europei de Est, membre ale UE, a slabit in intensitate, declara Banca Mondiala intr-un raport recent.

Aceste tari n-au reusit sa-si asigure vreun avantaj din cresterea lor economica si din imbunatatirea finantelor publice, a relatat Dnevnik.

Banca Mondiala se asteapta ca ratele de crestere a opt tari est europene din cele 10 care au aderat la UE in 2004 si ale celor mai noi membre ale UE, Bulgaria si Romania, sa scada. Numai Slovacia si Polonia vor fi exceptiile de la aceasta tendinta.

Tarile respective nu si-au folosit propriile cresteri economice pentru a-si termina reformele si pentru a-si rezolva deficitul financiar.
Raportul arata ca numai Bulgaria si Estonia si-au inasprit suficient politicile fiscale in 2006.

Numai Ungaria si Polonia e posibil sa inregistreze unele schimbari pozitive in 2007, mai arata raportul. O politica fiscala mai ambitioasa era necesara in Letonia, in timp ce Bulgaria si Romania cu greu ar putea sa-si mai permita o relaxare a politicii lor fiscale in 2007.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 678 ori