Promisiunile lui Ponta catre Banca Mondiala

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 11:23
1465 citiri
Promisiunile lui Ponta catre Banca Mondiala

Premierul Victor Ponta si-a exprimat vineri speranta ca actualul guvern va folosi banii luati imprumut de la Banca Mondiala intr-un mod eficient.

"Sper sa fim suficient de destepti incat sa folosim banii intr-un mod eficient", a declarat Ponta, la Palatul Victoria, la inceputul intalnirii cu vicepresedintele regional al Bancii Mondiale, Philippe Le Houreou.

El i-a transmis oficialului Bancii Mondiale ca Executivul sau va continua "toate proiectele bune" si si-a exprimat satisfactia pentru aprobarea de catre BM a imprumutului foarte important de un miliard de euro.

Potrivit premierului, acesta este cel mai mare imprumut oferit vreodata Romaniei de Banca Mondiala.

La randul sau, Philippe Le Houreou a aratat ca imprumutul respectiv a fost sustinut de "serioase reforme" in domeniile imbunatatirii colectarii taxelor si sectorului energetic.

Primul-ministru Victor Ponta s-a intalnit vineri cu vicepresedintele regional al Bancii Mondiale, Philippe Le Houreou, cei doi demnitari participand la conferinta "Modernizarea administratiei publice in Romania".

Consiliul Directorilor Executivi ai Bancii Mondiale a aprobat acordarea unui imprumut in valoare de un miliard de euro catre statul roman, pentru politici de dezvoltare cu optiune de amanare a tragerii (DPL-DDO), informeaza Ministerul Finantelor Publice.

Imprumutul se contracteaza in contextul eforturilor de consolidare a rezervelor fiscale si de mentinere a nivelului de acoperire a necesarului brut de finantare si este considerat de autoritatile romane ca un instrument de protejare a finantelor publice impotriva unor socuri externe neprevazute.

Imprumutul vine in completarea asistentei financiare de tip preventiv acordata pe perioada 2011 - 2013 de catre FMI si UE (in cadrul facilitatii de finantare a balantei de plati). Acordul este de tip preventiv, pe trei ani, Romania urmand sa plateasca dobanzi doar daca acceseaza linia.

#Victor Ponta imprumut BM, #Romania imprumut Banca Mondiala, #Banca Mondiala imprumut , #Reforma