Marko Bela: Jumatate dintre agentiile, autoritatile si oficiile guvernamentale ar putea fi desfiintate

Marti, 18 Mai 2010, ora 15:58
1413 citiri
Marko Bela: Jumatate dintre agentiile, autoritatile si oficiile guvernamentale ar putea fi desfiintate

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marti, ca jumatate dintre agentiile, autoritatile si oficiile guvernamentale ar trebui comasate sau desfiintate, relateaza Mediafax.

El a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca reforma administratiei se refera si la debirocratizare, desfiintarea agentiilor, autoritatilor si oficiilor, el adaugand ca jumatate din agentiile guvernamentale, oficiile si autoritatile ar putea fi desfiintate.

Marko Bela a precizat, in acest sens, ca nu se refera la ajustari, ci la schimbari importante si radicale.

El a spus ca Directiile de tineret, care exista in fiecare judet, ar trebui sa fie reduse si simplificate si transferate la consiliile judetene.

Presedintele UDMR a opinat ca, daca in perioada urmatoare Guvernul nu reuseste sa aplice concomitent cu reducerile preconizate, care rezolva temporar echilibrul bugetar, o serie de masuri de reforma, dupa un timp se va ajunge din nou la aceeasi situatie.

"Administratia noastra si economia noastra sunt extrem de fragile, pentru ca nu am aplicat masuri de reforma care demult ar fi trebuit sa fie aplicate", a fost de parere senatorul UDMR.

El a precizat ca specialisti din UDMR lucreaza, in prezent, la elaborarea unor masuri de reforma care sa fie luate in saptamanile si lunile urmatoare pentru stimularea si relansarea economiei si pentru o reforma temeinica si profunda a intregii administratii.

Liderul UDMR a precizat ca, atunci cand vorbeste despre descentralizare, nu se referera numai transferul deciziilor de la centru la comunitatile locale.

Marko Bela a remarcat ca, in ultimele luni, au fost facute foarte multe declaratii in legatura cu acest subiect, dar nu s-au intamplat foarte multe in aceasta directie.

Pe de alta parte, liderul UDMR a spus ca in Romania este nevoie de schimbari radicale in privinta colectarii taxelor si a impozitelor, el mentionand ca nu trebuie sa se faca o confuzie intre privilegii, prin scutiri de taxe si impozite, si protectia sociala. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#agentii, #autoritati, #bela, #guvernamentale, #marko, #oficii , #Reforma